Stall Örebro debuterar i V75

Av på 19 december, 2016

Rikstravet team SHL har rekordstartat. På elva starter har det blivit fem segrar och under julhelgen har den spännande tävlingen fyra hästar till start inom V75.

Stall Färjestad och Örebro debuterar i V75
Stall Färjestad och stall Örebro debuterar båda i Rikstravet och spänner bågen högt med start i V75 den 23 december som avgörs på Örebro.

Först ut är stall Färjestads Xanthis Amazing med Peter Strömberg i V75 avdelning 5 och i V75 avdelning 7 startar stall Örebros tränare Juhani Partanen Donatella Center.

Så här långt har hästarna i Rikstravet team SHL presterat fantastiskt bra. Elva starter har resulterat i fem segrar, två andra-, en tredje-, en fjärde- och en femteplats. Tillsammans har hästarna vunnit 208 000 kronor.


Stall Brynäs har ryckt åt sig ledningen i Rikstravet team SHL tack vare Falco di Quattro, som bokförts för två snabba segrar på Bollnäs respektive Romme. Nu siktar tränaren Erik Lindegren på travets elitserie med V75 på Umåker. Där är förstapriset 100 000 kronor och räkna med en prestigeladdad batalj mot stall Luleås Jim Sånna som siktar högt i sin första start i Rikstravet för tränare Hanna Olofsson.

Falco di Quattro är en kapabel och bra häst i fin författning. Han är bussig att ha att göra med och långstegad. Det går fortare än vad man tror när han drar iväg i sitt trav, säger Erik Lindegren när han beskriver Brynäs-hästen.

Nu gäller det V75 och isbana på Umåker på juldagen.

Norrlandshästarna har en fördel där. Jag har tränat Falco di Quattro på isbana hemma och han har i alla fall varit jättefin där. Det blir spännande och kul att möta stall Luleås häst i V75. För mig är det är svårt att bedöma chansen, men jag tror att Falco di Quattro är med och gör upp om segern, analyserar Erik Lindegren.

Sport | Hästsport lokalt
Örebronyheter

 

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in