Stark upphämtning gav Degerfors ett poäng

By on 18 september, 2022

Degerfors fick med sig en poäng i förra omgången mot Kalmar, samtidigt som Helsingborgs IF vann mot IFK Göteborg, ett resultat som ledde till att Degerfors hamnade på nedflyttningsplats. I dagens omgång tog sig Degerfors till Stockholm för spel mot AIK, viktiga poäng på spel där

Till dagens match kom Degerfors med tre matcher på raken utan förlust, AIK å andra sidan förlorade senast borta mot Varberg så de var så klart revanschsugna.

….

Första halvleken inleddes intensivt där Degerfors hade en riktigt farlig chans i andra minuten då Dijan Vukojevic kom fri men sköt utanför. Degerfors målvakt åkte på en riktig smäll där han fick ett knä i huvudet och Alfie Malik Whiteman tvingades lämna planen i den åttonde utgå och in kom Jeffrey Gal. I den 12 minuten lyckades sedan AIK att ta ledningen med 1-0 efter ett bra anfall, och efter det målet blev det helt klart hemmalaget som styrde spelet. Men Degerfors låg på och fick några farliga omställningar, tyvärr saknades dock den sista finessen för att få bollen ordentligt på mål. Den första halvleken slutade 1-0 till AIK

….

Degerfors startade mer optimistiskt i den andra halvlek än vad man avslutade den första och redan i den 53 minuten kunde bortalaget sätta kvitteringsmålet efter en tilltrasslad situation i AIKs straffområde där tillslut Rasmus Örqvist kunde få in bollen. I samband med att han glidtacklade in bollen fick han även en ordentlig smäll och blev liggande en stund. Efter målet fortsatte matchen ganska jämnt och det kändes helt klart att AIK tappat rytmen, mot slutet tog dock Degerfors över och skapade i den 83 minuten en riktig superchans. I 96 minuten hade Degerfors sin kanske bästa chans efter målet där en AIK spelare räddade på mållinjen efter att målvakten var och köpte popkorn. Den andra halvleken slutade 1-0 till Degerfors.

Degerfors visade styrka idag genom att resa sig från sig från 1-0 underläget och utskåpningen man fick utstå i den första halvleken, att komma ut till andra halvlek och bara köra är något som i alla fall imponerar på mig. Men nu har man sex poäng upp till Varberg och säker mark, med serieledande Djurgården som nästa motståndare så ser det tungt ut helt enkelt.

Nästa match spelar Degerfors IF den 1 oktober mot Djurgårdens IF hemma på Stora Valla

Matchfakta

Första halvlek

• 08 minuten byte Degerfors, ut Alfie Malik Whiteman in Jeffrey Gal.
  • 12 minuten mål AIK, 1-0 Vincent Thill.

Andra halvlek

• 53 minuten mål Degerfors, 1-1 Rasmus Örqvist.
  • 62 minuten byte Degerfors, ut Dijan Vukojevic in Omar Faraj.
  • 62 minuten byte Degerfors, ut Diego Campos in Nikola Đurđić.
  • 73 minuten byte AIK, ut Bilal Hussein in John Gudetti.
  • 73 minuten byte AIK, ut Vincent Thill in Zachary Elbouzedi.
  • 84 minuten byte Degerfors, ut Rasmus Örqvist in Justin Salmon.