”Still” – nytt soloalbum av Mattias Risberg

Av på 11 april, 2021

Mattias Risberg har släppt ”Still” – ett nytt soloalbum där lyssnaren är inbjuden till en resa mot den tysta världen. Mattias Risberg är musiker, kompositör och improvisatör som även är aktuell med tredje delen i ”Mining” – en triologi om gruvhanteringen i Bergslagen.

”Still” är inspelat i början av 2021. När pandemin svepte in och mänsklig aktivitet upphörde, upplevde många en känsla av ångest och turbulens – men också stillhet och fred. Livet fortsatte och den tysta världen blev mer och mer märkbar och uppenbar. Tidskänslan förändrades. I ”Still” utforskar Mattias Risberg den världen av ödmjuk närvaro, tid och känslighet i sitt nya verk för förberedd lågdynamiskt piano.

Mattias Risberg kommer under 2021 att komponera, uruppföra och turnéra med den tredje och avslutande delen i trilogin om Mining – en triologi om gruvhanteringens framfart i människan, Bergslagen och världen. Den första delen i musikverket ”Mining” uruppfördes i Stripa gruvmiljö i augusti 2018. Verket beställdes av Lindesbergs kommun genom Britta och Harald Erikssons Musikfond. Den andra delen i musikverket ”Mining Part 2” uruppfördes på Stripabryggeriet i september 2019. De första delarna av Mining – ”Live in Stripa” och ”Zauberberg” – har getts ut på skiva och har framförts liva med bandet på en rad jazzscener och i Sveriges Radio.

Kultur | Länet
Örebronyheter

Källa: LindeKultur

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in