Stora skador efter nattens oväder

By on 5 augusti, 2022
Foto: Karl-Johan Sandberg

Det var ett ordentligt oväder som drog genom Örebro under natten och det har så klart inneburit en del skador.

Bland annat har flera träd blåst ned, tillexempel i slottsparken där åtminstonde ett större träd samt ett otal större grenar nu ligger spridda i parken. Delar av ett tak har även blåst av vid Truckstop. Hovsta drabbades av bland annat översvämmad väg samt att soprummet vid skolan blåste omkull.

Örebro kommun skriver följande på sin hemsida.

Åskovädret på torsdagskvällen ledde till skador på träd med bland annat nedfallna grenar på fastigheter, vägar, parker och i naturområden. Örebro kommuns akuta arbete med att göra vägar framkomliga satte i gång under kvällen, men mer arbete återstår.

Platser där det samlats mycket vatten rensas och hålls under uppsikt. Framkomligheten på gator och gång- och cykelvägar prioriteras i arbetet som beräknas att pågå under hela fredagen. Efterarbetet med att återställa allt så att det blir snyggt och prydligt igen kommer att pågå under en tid framöver.

Hovstaskolans fritidshem Lundsgård träffades av ett träd och taket skadades. Fritidshemsverksamheten är öppen, men barnen får vara i en annan skolbyggnad tills vidare. Barnen får vara inomhus till skolgården är röjd och säker att leka på igen.

Karl-Johan Sandberg, Örebro
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login