Största förlusten hittills för BIK Karlskoga

By on 11 oktober, 2023

Under onsdagen åkte BIK Karlskoga till Gävle för att i den sjätte omgången av Hockeyallsvenskan 2023 ta sig an Brynäs IF.

Karlskoga som hittills inte tagit några poäng och laget började bli desperat. Brynäs å andra sidan vann sin senaste match och låg på en tredje plats i tabellen.

Den första perioden gick till Brynäs som lyckades göra två mål, men Karlskoga kom ut bra med ett vist tryck och några chanser dock lyckades man inte med att göra några mål. Skotten var där emot ganska jämna men perioden slutade 2-0 till Brynäs.

I den andra perioden kom Karlskoga ut med bättre energi och större beslutsamhet så att laget lyckades styra matchen i dryga fem minuter, under den tiden så han bortalaget även sätta ett reduceringsmål genom Viktor Lang. Men Brynäs kom tillbaks och mål på knappt tre minuter och sedan fick Karlskoga åter kämpa för att hålla borta hemmalaget. Andra perioden slutade 2-1 till Brynäs.

Tredje perioden började Karlskoga brutalt med mål efter sex sekunder genom Hampus Plato och bortalaget såg åter ut att vara på gång, men sedan växlade Brynäs åter upp och kunde sätta ytterligare två mål vilket i princip dödade matchen. Karlskoga försökte forcera men man hade helt enkelt inte timingen och matchen slutade 6-2 till Brynäs.

Denna gång kunde man se positiva tendenser i Karlskogas spel, men det blir pinsamt tydligt hur mycket den nuvarande situationen har satt sig på spelarnas psyke. Man miss timar och spelar runt längs sargen på ett sätt som inte är likt Karlskoga, under de sekvenser där man får till ett mer klassiskt BIK spel med mycket kroppskontakt och en riktning rakare mot mål så blir man farliga och pressar Brynäs. Tyvärr varar dessa sekvenser alldeles för kort tid. En annan inte så positiv detalj som man kunde se under dagens match var att man gjorde sina anfall precis som man övat dem, gång på gång men det är väl lite typiskt ett lag som inte lyckats vinna på nu sex matcher. Karlskoga har alltså fortfarande ta något poäng och man har inte heller gjort något mål i powerplay. Så nu måste man hitta på någonting men vad är mer än vad jag kan svara på.

Nästa match spelar BIK Karlskoga på fredag den 13 oktober hemma i Nobelhallen mot Västerås IK.

Matchfakta Brynäs IF vs BIK Karlskoga

• 06.06 Utvisning Brynäs, två minuter Anton Johannesson, Tripping.
  • 09.32 Utvisning Brynäs, två minuter Tyler Kelleher, Hooking.
  • 11.08 Utvisning Karlskoga, två minuter Team penalty, Too many players on the ice.
  • 12.16 Mål Brynäs, Jack Kopacka 1-0.
  • 12.42 Utvisning Karlskoga, två minuter Stefan Milosevic, Crosschecking.
  • 15.36 Utvisning Karlskoga, två minuter Viktor Lennartsson, Holding.

Skottstatistik andra perioden Brynäs IF 13 vs BIK Karlskoga 17

• 40.06 Mål Karlskoga, Hampus Plato 4-2.
  • 40.06 Utvisning Karlskoga, två minuter Hampus Plato, Unsportsmanlike Conduct.
  • 42.13 Utvisning Karlskoga, två minuter Team penalty, Delay of game.
  • 48.15 Mål Brynäs, Oskar Kvist 5-2.
  • 54.13 Mål Brynäs, Jack Kopacka 6-2.
  • 55.15 Utvisning Karlskoga, två minuter Gustaf Franzén, Abuse of Officials.
  • 59.59 Utvisning Karlskoga, två minuter Viktor Lennartsson, Unsportsmanlike Conduct.
  • 59.59 Utvisning Brynäs, två minuter Jack Kopacka, Unsportsmanlike Conduct.

Tredje perioden slutade 2-1 till Brynäs