Storvinst på 14 miljoner till spelare i Hällefors

By on 25 november, 2022
Arkivbild

En Eurojackpotspelare i Hällefors kommun fick anledning att jubla under fredagskvällen, en rad med 5+1 rätt gav över 14 miljoner kronor.

– Det är bara att gratulera till en fantastisk vinst, säger Johan Svedberg, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur.

Spelaren, som lagt sina rader online, belönades i den näst högsta vinstgruppen och den exakta vinstsumman landade på 14 102 994 kronor.

– Det är den tredje högsta Eurojackpotvinsten till Sverige hittills i år. När jackpottaket höjdes i våras till motsvarande cirka 1,2 miljarder kronor betydde det även att det blir riktigt god utdelning i de underliggande vinstgrupperna. Stort grattis naturligtvis till Spelaren i Hällefors, som var en av bara två spelare som hittade 5+1 rätt, säger Johan Svedberg, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur, som nu kommer att försöka få kontakt med den person som lämnat in det vinnande spelet.

– Förhoppningsvis har personen inte hunnit rätta sina rader, så att jag får komma med beskedet om mångmiljonvinsten, det kan bli väldigt speciella samtal då. En så här pass stor vinst brukar ge lika delar av glädje och chock. Det är en vinst av en storlek som i många delar kan förändra livet, säger Johan Svedberg.

När vinnaren är kontaktad och all glädje och chock lagt sig kommer vederbörande att kallas till ett möte i bankmiljö, där storvinsten betalas ut.

– Bankmöte gäller för vinster på fem miljoner kronor och uppåt. Då erbjuds vinnaren även juridisk och ekonomisk rådgivning. Det är en viktig och uppskattad del i Svenska Spel Turs spelansvarsarbete. Vinner man stort hos oss ska man känna sig trygg med att man får det stöd och den hjälp man behöver i sin nya tillvaro som mångmiljonär, säger Johan Svedberg.

Svenska Eurojackpotspelare har hittills i år tagit hem 41 vinster på en miljon kronor eller mer. Den högsta är på 26,8 miljoner kronor och gick till Karlskrona den 1 november.

Rätt rad Eurojackpot, fredagen 25 november 2022: 4 – 6 – 8 – 42 – 48

Stjärnnummer: 6 – 11

Nöje | Hällefors
Örebronyheter

Källa Svenska Spel

You must be logged in to post a comment Login