Svealandstrafiken förvärvar 9 bussdepåer i Örebro län

By on 18 mars, 2021
Flygbild från bussdepån i Bettorp, Örebro. Foto: Lasse Fredriksson

Svealandstrafiken förvärvar under våren två fastighetsbolag som innefattar totalt 9 depåer i Örebro län. Detta är en del av förberedelserna inför de framtida trafikstarter som Svealandstrafiken har i uppdrag att genomföra i länet under åren 2021–2025.

– Vår grundhållning är att vi själva bör äga och förvalta de depåer som vi eller våra underentreprenörer utgår ifrån idag eller i framtiden. För oss är den lokala förankringen en viktig faktor samtidigt som vi vill skapa rätt förutsättningar att på sikt anpassa lokalerna till den teknikutveckling vi ser framöver, säger Peter Liss, VD.

Svealandstrafiken äger för närvarande tre depåer i Västmanland: Fagersta, Sala och Köping. Genom att äga även depåerna i Örebro län skapas möjligheter att sänka bolagets totala depåkostnader.

– Vi är helt enkelt väldigt bra på att förvalta depåer, därför ser vi det naturligt att själva äga depåerna istället för att hyra dem, säger Mattias Ceder, ekonomichef och områdesansvarig för fastighet inom Svealandstrafiken.

Länet
Örebronyheter

Källa Svealandstrafiken

You must be logged in to post a comment Login