Svenskarna åtta efter korta i Paris GP

Av på 16 november, 2013

Viktoria Helgesson hade några mindre misstag i sitt kortprogram i Paris Grand Prix och fick nöja sig med 53,25 poäng och åttonde plats. I herrklassen var det inte Alexander Majorovs dag. Han är också på åttonde plats med 59,72 poäng.

Viktoria Helgesson från Tibro KK landade en utmärkt trippel toeloop – dubbel toleoopkombination. Hon stod upp genom hela sitt ljuvligt vackra kortprogram, men tvingades sätta i handen i sin trippel ögel, och hon klev ur landingen i dubbel axel. Därför blev hennes resultat 53,25 poäng, och hon ligger på åttonde plats inför friåkningen som avgörs under lördag kväll.

Helgesson är dock inte så hiskeligt långt bakom de andra. Det är sju poäng upp till bronsplatsen. I ledningen finns Ashley Wagner, USA, med 66,75 poäng.

Alexander Majorov, Luleå KK, lyckades inte göra sig själv rättvisa i kortprogrammet i Paris. Han försökte sig på att göra kvadruppel toeloop, men det blev bara dubbel. Hoppkombinationen trippel lutz och trippel toeloop var fullt roterad och det var starkt av Alexander att satsa på den, men han tvingades kliva ur landningen i det andra hoppet. Trist nog föll han också i sin trippel axel. Poängen blev därför 59,72.

I ledningen finns fantastiske kanadensaren Patrick Chan som slog till med 98,52 poäng.

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in