Sverige är världens hållbaraste turistdestination

By on 13 mars, 2021

Med Sverige på första plats, följt av Finland, Österrike, Estland och Norge, ligger Skandinavien i topp i en ny, global undersökning av vilka länder i världen som är de mest hållbara turistdestinationerna.

Det är det internationella undersökningsföretaget Euromonitor International som gjort undersökningen, som även visar att drygt 66 procent av världens konsumenter vill agera mer hållbart.

Resultatet publicerades på världens största resemässa ITB i Berlin igår den 12 mars. Mässan är i år helt digital.

Euromonitor International har jämfört 99 länders hållbarhet inom miljö, social och ekonomisk hållbarhet, transporter, boende, risker och efterfrågan på hållbar turism.

”Att Sverige toppar globala rankinglistor kring hållbarhet är mycket glädjande, speciellt när vi vet att allt fler konsumenter och turister i världen vill leva, agera och resa mer hållbart”, säger Susanne Andersson som är VD för Sveriges marknadsföringsbolag Visit Sweden.

”Det uppmärksammade, svenska, hållbarhetsfokuset kommer är och att bli en stark och solid konkurrensfördel när det globala resandet tar fart igen.”

”Vi ser att allt fler länder, destinationer och aktörer har insett potentialen som hållbarare turism medför och det pågår just nu stora satsningar och förberedelser runt om i världen för att kunna marknadsföra hållbarare upplevelser, när tiden är mogen för detta.” fortsätter Susanne Andersson.

Visit Sweden som är Sveriges marknadsföringsbolag arbetar konsekvent med att lyfta fram det hållbara turistsverige i sin kommunikation för att locka fler att turista i Sverige.

Regionalt
Örebronyheter

Källa: Visit Sweden

You must be logged in to post a comment Login