Sverige till semi efter 4-0 mot Island

By on 21 juli, 2013

Tjejerna i det svenska damlandslaget är klara för semifinal i Dam-EM 2013. Det blev klart efter en seger mot Island idag. De isländska damerna hade inte någon chans mot hemmanationen.

Det tog Sverige 3 min för att göra mål på Island, Marie Hammarström sköt med vänstern och Gudbjörn Gunnatsdottir var chanslös i Islands mål.

Sverige dominerade matchen och kunde i den 14:e min sätta 2-0 genom Josefine Öqvist. Ca 5 min senare var det dags igen då Kosovare Asllani hittade Lotta Schelin som satte 3-0. Det skulle till mycket för att Island skulle vända det här när den första halvleken blåstes av.

I den andra halvleken kunde Sverige öka på ledningen till 4-0 efter att Lotta Schelin gjort sitt andra mål för dagen. Men resultatet borde varit större då tjejerna missade ett antal klara målchanser i matchen.