Tänk att universitetet erbjuder allt det här helt gratis

Av på 6 maj, 2022
Foto: Anna Lorentzon

Många studenter tog chansen att lära sig mer om vilket stöd det finns för den som är nyfiken på entreprenörskap och idéutveckling när Hubben bjöd in till Studentmingel i veckan.

– Jag hade ingen aning om att det finns så här mycket stöd för mig som student, säger Aleksandar Petrovic som läser sin första termin vid Örebro universitet.

Under vinjetten ”Mat, musik och entreprenörskap” firades våren in utanför ORU Innovation Arena, en mötesplats för studenter, forskare, näringsliv och offentlig sektor. Studenter från Måltidsekologprogrammet lagade mat på muurikka, en DJ spelade och flera aktörer fanns på plats för att informera om sina verksamheter i vårsolen.

”Jag älskar entreprenörskap”

”Tänk att universitetet erbjuder allt det här helt gratis – det är så viktigt med entreprenörsskap”, säger Aleksander Petrovic. Foto: Anna Lorentzon

En av de studenter som passade på att mingla är Aleksandar Petrovic, som läser första terminen på Psykologprogrammet vid Örebro universitet. Han har funderat på att starta företag under sin studietid och blev positivt överraskad av alla möten under lunchen.

Kajsa-Stina Pettersson berättar för studenten Sanna Manske om Studentuppdrag, som förmedlar extrajobb till studenter som vill skaffa sig arbetslivserfarenhet i sitt studentområde och få in en fot på arbetsmarknaden. Foto: Anna Lorentzon

– Jag älskar entreprenörskap och hade ingen aning om att det finns så här mycket stöd för mig som student. Rådgivning, en community, inspirationsföreläsningar, kontorsplatser att låna och stöd att söka för att utveckla sin idé. Tänk att universitetet erbjuder allt det här helt gratis – det är så viktigt, säger han.

Örebro Universitets samverkanskoordinator Ingela Pihl och Mattias Dyrvik tillsammans med Maria Silverlid, näringsutvecklare på Örebro kommun, i grön kappa. Foto: Anna Lorentzon

Till hösten kommer Aleksandar att ingå i det studentteam som arbetar med att informera och marknadsföra det stöd som finns inom entreprenörskap och företagande vid Örebro universitet tillsammans med de övriga studentkoordinatorerna Erik Hammar, Jacob Ström, Hilal Ünlü och Shabnam Astashfaraz.

Minglet vid ORU Innovation Arena lockade många nyfikna studenter. Foto: Anna Lorentzon

Örebro kommun vill möta studenter

Jacob Ström, Hilal Ünlü och Shabnam Astashfaraz är studentkoordinatorer vid Örebro Universitet. På bilden syns också samverkanskoordinator Mattias Dyrvik. Foto: Anna Lorentzon

Maria Silverlid är näringslivsutvecklare på Örebro kommun och hon besökte minglet tillsammans med Johan Södergren, som är utvecklingsledare för innovationer och entreprenörskap på Region Örebro län.

– Under våren har Johan och jag valt att sitta här i ORU Innovation Arena en dag i veckan, varje torsdag, för att öka samverkan mellan regionen, kommunen och universitetet.  Det känns jätteroligt och det ger väldigt mycket för oss att träffa studenter på riktigt. Ett av våra uppdrag är just att jobba med studenter och entreprenörskap, säger hon.

Studenter från Måltidsekologprogrammet bjöd på vegetariska wraps med limesås. Foto: Anna Lorentzon

”Supertrevligt”

Stekt lök och bönröra på muurikkan när studenter på Måltidsekologprogrammet bjöd på mat. Foto: Anna Lorentzon

Sanna Manske läser naturvetenskapligt basår vid Örebro universitet och planerar att resa till hösten – men sedan ska hon söka till läkarutbildningen. Hon tycker att det är jättebra att få information om de stöd som finns för studenter på Örebro universitet.

– Det här är ju dessutom supertrevligt – vegetarisk mat, tävlingar och alla är glada, säger hon.

Några studenter passar att äta lunch i vårsolen under minglet vid ORU Innovation Arena. Foto: Anna Lorentzon

Örebro
Örebronyheter

Källa Örebro Universitet
Text och foto: Anna Lorentzon
Här kan du läsa mer om ORU Innovation Arena och det stöd som finns för studenter vid Örebro universitet – oru.se/samverkan/oru-innovation/oru-innovation-arena/student/

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in