Teijlers glas blev årets företag i glasbranschen.

Av på 30 april, 2013

Årets Företag i Glasbranschen heter Teijlers Glas. 100-årsjubilerande Örebroföretaget får nu ytterligare en anledning till att jubla och fira.

– Det här trodde vi aldrig och jag fick nypa mig armen dagen efter för att fatta det var sant, erkänner Leif Restadh, som tillsammans med hustrun Birgitta och sonen Anders mottog priset på Glasbranschföreningens kongress i Stockholm.

Motiveringen till priset lyder: ”Tradition och nytänkande präglar Restadhs familjeföretag. Trots ett 100-årigt arv att förvalta, eller kanske tack vare, blomstrar Teijlers Glas i Örebro. Familjen Restadhs stora kunskaper om såväl traditionellt glasmästerihantverk, kreativa konstinramningar och förmågan att kombinera kvalitetsutföranden med en föredömlig marknadsbearbetning är imponerande. Priser, stipendier och utmärkelser är inget ovanligt för Teijlers, som nu också kan ståta med två mästare; Leif som diplomerad glasmästare och Birgitta nyutnämnd mästare i konstinramaryrket.”

Själv tycker Leif Restadh att det är många små pusselbitar som gör Teijlers till Årets Företag i Glasbranschen.

– Vi har ett par grundläggande målsättningar som är utgångspunkter för allt vi gör. Den ena är leveranssäkerheten – rätt produkt i rätt tid. Den andra är att vi inte ser något uppdrag som omöjligt, utan tvärtom tänker vi ”allt är möjligt”. Det tredje är att vi vill kombinera det goda traditionella hantverket med den moderna glasteknologin och den moderna inramningstekniken. Alltså kombinera bestående värden i uppdaterade versioner.

På Teijlers har man också spänt ambitionsbågen högt många gånger och i referenslistan finns flera prestigeuppdrag på olika håll i landet, som t ex renoveringen av alla blästrade lampor i Stockholms Rådhus, Tysta rummet på universitet i Örebro eller böjda lampglas till Rådhuset i Mora m fl.

Leif och hans kollegor är också medvetna om vikten att informera om vad Teijlers kan erbjuda.

– Vi försöker till exempel vara aktiva i flera sociala nätverk, där vi träffar kunder och beställare under trevliga och intressanta former. Det kan vara konstföreningar, gallerier eller olika forum inom kommun och landsting. Vi bjuder också folk hit till firman för olika sorters kundträffar, berättar han.

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in