Tennissiffror när Örebro HK vann mot Växjö

By on 26 februari, 2022
Arkivbild - Foto: Karl-Johan Sandberg

43 omgången av  Svenska Hockeyligan och Örebro Hockey tog sig an Växjö Lakers i Behrn arena, det gjorde man med tre raka förluster i ryggen. Efter senaste förlusten mot Luleå hoppades tränare Niklas Eriksson att den skulle vara en väckarklocka, och väckarklocka såg det ut att ha varit då Örebro vann matchen med tennissiffror.

Den första perioden blev en händelserik tillställning där det var Växjö som som var aningen bäst där man förde spelet och även gjorde första målet, Örebro jobbade på och när de första 20 minutrarna var spelade hade man fått med sig en 2-1 ledning.

Under den andra perioden var det Örebro som var det effektivare laget då man gjorde tre mål, Växjö hade en hel del bra chanser men skärpan var inte riktigt där. Örebro hade ett visst spelövertag, enkelt spel och fart var det som gällde.

Det var ett taggat Växjö som kom ut på isen i den tredje perioden för att trycka på ordentligt för att komma ifatt, Örebro behöll kylan och kunde styra ut gästerna som när slutsignalen ljöd bara hade kommit ett mål närmare. Örebro kunde i slutet av matchen sätta pucken i öppen mål, slutresultatet skrevs till 6-2 till hemmalaget.

Örebro var riktigt vassa i sina avslut i alla tre perioder, man vann inte skottstatistiken i någon av dem och trots det vann man matchen med god marginal. Ser man till slutresultatet så speglar det egentligen inte spelet där Växjö var både med och en aning i överläge, Örebro visade upp kyla och kompetens där man kontrollerade många situationer där gästerna var ganska uddlösa i sina avslut. Det är stor skillnad mellan att ha många chanser sett till att faktiskt kunna förvalta dem, Örebro vann välförtjänt och studsade tillbaka ordentligt.

I morgon söndag dags för Örebro att ställa sig på isen i Behrn Arena igen, då tar man emot Frölunda HC i den 44 omgången av Svenska Hockeyligan och nu närmar man sig slutet på grundomgången.

Matchfakta Örebro HK vs Växjö Lakers

• 06 minuten mål Växjö, 0-1 Amil Krupic.
  • 14 minuten mål Örebro, 1-1 Jani Lajunen.
  • 17 minuten mål Örebro, 2-1 Jani Lajunen.
  • 20 minuten utvisning Växjö, två minuter Erik Josefsson Hooking. Powerplay Örebro, ingen utdelning.

Första perioden slutade 2-1 till Örebro
Skottstatistik första perioden Örebro HK 6 – Växjö Lakers 13

• startar Örebro med powerplay i 1.28 minuter.
  • 01 minuten mål Örebro i powerplay, 3-1 Rodrigo Abols.
  • 06 minuten utvisning Örebro, två minuter Petr Zamorsky Holding. Powerplay Växjö, ingen utdelning.
  • 13 minuten utvisning Örebro, två minuter Libor Sulak Hög klubba. Powerplay Växjö, ingen utdelning.
  • 14 minuten mål Örebro i boxplay, 4-1 Emil Larsson.
  • 16 minuten mål Örebro, 5-1 Robert Leino.
  • 16 minuten Växjö byter målvakt, Emil Larmi ut och Adam Åhman in.
  • 20 minuten utvisning Växjö, två minuter Arvid Lundberg Interference. Powerplay Örebro, ingen utdelning.

Andra perioden slutade 3-0
Skottstatistik andra perioden Örebro HK 12 – Växjö Lakers 12

• startar Örebro med powerplay i 1.50 minuter, ingen utdelning.
  • 08 minuten utvisning Örebro, en man för mycket på isen.
  • 09 minuten mål Växjö i powerplay, 5-2 Martin Lundberg.
  • 11 minuten utvisning Växjö, två minuter Hardy Häman Aktell Hooking. Powerplay Örebro, ingen utdelning.
  • 19 minuten mål Örebro, 6-2 Rodrigo Abols.

Tredje perioden slutade 1-1