The Moniker släpper nytt på svenska

Av på 27 maj, 2021

The Moniker (Daniel Karlsson) är tillbaka med sin första originallåt sedan 2017: ”Stanna hos mig”. Låten är hans bästa någonsin. Ja, enligt honom själv då.

”Stanna hos mig” är första singeln från det kommande albumet DÄNGDIGGIDÄNG, som kommer senare i höst. 

Hur låten föddes?

Producenten och kompisen Anders Lundström (Carola, Uno Svenningsson, Panetoz, m fl) ville ha inspiration och förnyelse i tillvaron, hyrde ett hus i Malaga och tog med sig hela sin studioutrustning dit. Han ringde Daniel och bjöd ner denne på några dagars musicerande. Daniel fick i uppdrag att skriva melodi och text till ett instrumentalt spår som Anders skickade över. Daniel blev med ens kär i de ödesmättade stråkarna och skred till verket. 

– Melodin kom direkt, medan texten skrevs på planet ner till Spanien några dagar senare. Vi började jobba med låten direkt, och den kändes liksom självklar hela tiden. Det var underbara arbetstimmar vi tillbringade där, även om sången inte är direkt enkel att få till på rätt sätt, med alla synkoper och toner hit och dit. Sen tyckte jag det var extra roligt att skriva text på svenska. Har ju gjort det förut några gånger, men nu kändes det verkligen som att jag hittade hem på nåt vis. Att det skulle ta sån tid…, säger Daniel. 

Vad kan sägas om det kommande albumet?

– Jag kan utlova både rap och retliga saxofonriff!

Och visst är det så som Carola sa en gång: ”Daniel är en fri fågel som man vill följa efter och se vad som händer för spännande härnäst.”

Release idag den 27/5 på alla musikstreamingtjänster.

Kultur
Örebronyheter

Källa: Moniker Music

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in