Thed Björk klättrar i VM-tabellen efter överlägsen seger på Monza

By on 2 maj, 2017
Thed Björk klättrar i VM-tabellen efter överlägsen seger på Monza.

Thed Björk segrade överlägset i huvudtävlingen av WTCC, VM i standardvagnsracing, på Monza, ett resultat som lyfter honom till andra plats i mästerskapet.

Den fyrfaldiga STCC-mästaren vann tävlingen från pole position och satte ett nytt varvrekord på väg mot sin seger över huvudrivalen och Honda-föraren Tiago Monteiro. Segern har reducerat avståndet i mästerskapet från 18 till 15 poäng mellan Monteiro och Björk.

– Detta var en av mina bästa segrar någonsin. Jag kände mig helt avslappnad under tävlingen och tvivlade aldrig på att jag skulle vinna. Teamet är superglada, de har gjort ett fantastiskt jobb och vi gjorde det vi var tvungna att göra i helgen, säger Thed Björk.

Nicky Catsburg hade en tuff första tävling och tappade ned till åttonde plats efter att han skadat frontsplittern i starten. I andra tävlingen korsade han mållinjen som fyra, ett resultat som innebär att han är trea i mästerskapet bakom teamkollega Björk.

– Jag är lite besviken över mitt personliga resultat. Vi borde gjort bättre ifrån oss, speciellt då Thed bevisade att vi kan vinna. Jag blev påkörd i första tävlingen och efter det fick jag bara fokusera på att minska poängförlusten bäst möjligt. Andra tävlingen var bättre, men jag kunde inte utmana de tre förarna framför mig. Vi måste sätta oss ned och förstå varför vi inte tog ett bättre resultat, men totalt sett har det varit en bra helg för teamet, säger Nicky Catsburg.

Néstor Girolami hade en tuff helg och bröt från första tävlingen från tredje plats på grund av skador i bakre hjulupphängningen. Argentinaren kämpade hårt i andra tävlingen och tog femteplatsen från Norbert Michelisz med ynka 0.001 sekunder över mållinjen.

– Första tävlingen var givetvis en besvikelse, dock är kontakt mellan bilarna en del av den här sporten och tyvärr gick något sönder. Andra tävlingen gick som väntat och jag är glad över att korsa mållinjen som femma, precis framför Norbert. Jag har tappat en del poäng, men det är många tävlingar kvar och jag kommer tillbaka, säger Néstor Girolami.

WTCC-helgen på legendariska Monza-banan gav Polestar Cyan Racing en pole position, en MAC3-seger, ett nytt varvrekord och segern i huvudtävlingen, ett resultat som utökar ledningen över Honda i märkesmästerskapet.

– Vi hade höga förväntningar inför helgen och det var mycket svårare än vi någonsin kunde föreställa oss. Men vi lämnar banan med en pole, en MAC3-seger, en seger i huvudtävlingen och en utökad ledning. Detta är ett fantastiskt resultat tack vare en oerhört solid insats från alla i teamet, säger Alexander Murdzevski Schedvin, Head of Motorsport på Polestar.

Härnäst väntar WTCC Race of Hungary den 13-14 maj.

Sport | Motor
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login