Tim Wallace gjorde hattrick mot Luleå

By on 8 oktober, 2013

Örebro HK fortsätter att spela bra mot topplagen i SHL. Ikväll vann de en målrik match borta mot Luleå. Slutresultatet blev 4-5 efter att ÖHK tappt en 0-3 ledning.

Det var i den sista perioden som allt hände i matchen. Örebro hade efter två spelade perioder tagit ledningen med 0-3, bl.a hade Tim Wallace gjort två.

Luleå kom tillbaka och kunde kvittera till 3-3 med ca 12 min kvar att spela. Mitt i hemmalagets press slog Wallace till med sitt tredje mål i matchen. Slutresultatet blev 4-5 efter att Per Ledin reducerat för Luleå.

I och med segern ligger Örebro nu bland de fyra bästa lagen ligan. En imponerande bedrift då laget var ett förväntat bottenlag innan starten på säsongen. De har bara spelat 10 matchen än, men i kväll njuter vi av segern i Luleå.

Luleå tog kommandot i inledningen av matchen, mycket på grund av att Daniel Sondell tidigt lyckades slå ut pucken över glaset. Men hemmalaget lyckades inte utnyttja sitt powerplay.

Örebro drog på sig ett antal utvisningar men Luleå lyckades inte göra mål i powerplay. Det resulterade i att ÖHK kunde ta vara på en kontring och Tim Wallace kunde sätta 0-1. För framspelningen stod Martin Johansson som gjorde en snygg dragning.

Luleå fortsatte att vara ineffektivt i powerplay och Örebro utnyttjade sina chanser. Mot slutet av perioden sköt Daniell Sondell ett skott som turligt hittade sig in i mål. ÖHK gick till pausvila med en 0-2 ledning.

Hemmalaget försökte ta sig tillbaka in i matchen och spelbilden blev lite av ett ineffektivt Luleå mot ett bra Örebro försvar.

Det hände inte så mycket anmärkningsvärt i andra perioden. Förutom att ÖHK gick från 0-2 till 0-3. Tim Wallace gjorde sitt andra mål för kvällen när han satte ett mål i powerplay.

Mot slutet av perioden tryckte Luleå på och ÖHK såg riktigt trötta ut. Försvaret och Tim Sandberg höll pucken ur mål och resultatet inför den sista perioden blev 0-3.

Den tredje perioden blev en målrik historia då Luleå först gick från 0-3 till 3-3. Cam Abbot satte två snabba mål och Per Ledin kunde kvittera i powerplay. Luleå hade hämta upp ett underläge på ca 8 min.

När Luleå pressade för att lednings mål kom chocken i Coop Arena. Tim Wallace sköt ett skott på mål som gick in. Daniel Bellissimo släppte in pucken genom sin skridsko. Det var Tims tredje mål i matchen.

Justin DiBenedetto kunde sätta 3-5 när han sköt ett mål i powerplay. Hans mål skulle bli matchvinnande då Luleås Per Ledin satte 4-5, även det i powerplay. Luleå pressade för att få in ett 5-5 mål men Örebro höll undan och vann matchen.

Bild: Arkivbild Örebronyheter