Tips för att hitta nyttiga rutiner inför hösten

By on 31 augusti, 2022
Arkivbild

Hösten är snart här och det är ett perfekt läge att komma in i nya, bra rutiner, för vem älskar inte en nystart? Det kan vara svårt att hitta nyttiga rutiner, men det finns massor av tips som kan göra det lättare. Först och främst måste du bestämma vad du vill åstadkomma. Vill du gå ner i vikt? Lägg till ett träningspass i veckan? Börja med en mindre kaloririk diet? Något annat? Det finns ingen magisk formel för hur man skapar nyttiga rutiner, men om du börjar med små steg och håller fast vid dem så kommer du snart att se resultat!

Bra matvanor för bättre hälsa i höst

Det är viktigt att ha bra matvanor för bättre hälsa i höst. Hösten är en tid då vi ofta blir mer trötta och orkeslösa, och det är då vi behöver extra näring för att orka med vardagen. En bra diet under hösten innebär att man äter mycket frukt och grönt, magert kött, fullkornsprodukter och fet fisk. Det kan kännas överväldigande och svårt att veta var man ska börja. Då är en matkasse ett perfekt steg att börja med. Välj en matkasse som du tycker verkar passa dina önskemål och få den levererad hem för att underlätta på alla sätt.

7 tips för en balanserad kosthållning

1. Ät regelbundet: Att äta regelbundet under dagen hjälper dig att hålla din metabolism i gång och förebygger cravings.

2. Välj nyttiga matvaror: Fokusera på att välja nyttiga matvaror som är fulla av näring och fiber.

3. Portionsstorlek: Se till att du inte äter för mycket på en gång.

4. Träna: Hitta en form av träning du tycker är kul och kan hålla fast vid.

5. Drick mycket vatten.

6. Få ordentligt med sömn.

7. Ha tålamod: Det tar tid att bygga upp en balanserad kosthållning, så ha tålamod och var inte rädd för att testa olika saker tills du hittar det som fungerar bäst för just dig!

Tips för att äta mer frukt och grönt i höst

En av de bästa sätten att äta mer frukt och grönt i höst är att planera dina måltider. Köp hem frukt så du alltid har det hemma eller att ta med som mellanmål. En annan bra idé är att köpa frukt och grönt som är i säsong. Detta gör det enklare och billigare att få tag på, samtidigt som du får i dig nyttiga vitaminer och mineraler. Sist men inte minst, glöm inte bort smoothies! Smoothies är perfekta för att snabbt få i sig mycket frukt och grönt på en gång, och det finns mängder av olika recept online.

Välkommen hösten!

Hälsa | Sverige
Örebronyheter

Källa: Visibility.Group

You must be logged in to post a comment Login