Trädgård och odling i fokus på årets vårmarknad i Sjöparkens växthus

By on 12 maj, 2022
Lisa Jonsén Skanebo, Johanna Uddling och Alexandra Wirén är projektgruppen bakom planeringen av årets vårmarknad.
Foto: Kumla kommun

För ungefär två veckor sedan hälsade vi våren välkommen till Kumla under vårt valborgsfirande i stadsparken och nu bjuder vi in till ännu ett evenemang i vår vackra stadspark – nämligen vår efterlängtade vårmarknad i Sjöparkens växthus söndag 15 maj kl. 10.00-15.00.

Barnaktiviteter – en nyhet för i år

I år är temat på marknaden ”Trädgård och odling”, med försäljning av växter, blommor och lokalproducerade produkter. En nyhet för årets marknad är att det kommer att erbjudas mer för våra yngre besökare. Barnaktiviteter som odlingspyssel, fiske, ansiktsmålning, ponnyridning, käpphästbana och möjligheten att klappa kaniner står på programmet för dagen. Även Kumlahumlan har lovat att komma på besök! Det är fri entré till marknaden och de flesta barnaktiviteter är kostnadsfria.

Alexandra Wirén, som praktiserat på Kumla kommun och arbetat som projektledare med planeringen av vårmarknaden, tror att årets marknad blir väldigt uppskattad av både stora och små.

– Det känns kul att vi utökat marknaden med aktiviteter för barn, att dagen passar för hela familjen. För mig har planeringen av marknaden varit väldigt kul och lärorik och något som gett mig bra erfarenhet i mina studier inom projektledning för möten och event (PCO), säger Alexandra.

Marknaden håller till i Växthusets trädgårdar

Marknaden kommer att hållas helt utomhus, även om man förstås är mer än välkommen att strosa runt inne i växthuset också. Varför inte ta en fika och ta del av allt härligt som växer och frodas där.

– Vi märker att det finns en längtan efter att besöka marknader och det känns härligt att vi nu kan erbjuda det igen, säger Lisa Jonsén Skanebo, trädgårdsmästare på Kumla kommun.

– Under dagen kommer besökarna även få en liten gåva av oss, i form av ängsfröer. Fröpåsarna är en del av firandet av Kumla 80 år och en present från oss till besökarna, förklarar Johanna Uddling, turism- och evenemangssamordnare på Kumla kommun. Vi delar ut så länge det finns fröpåsar kvar, det är först till kvarn som gäller, avslutar Johanna.

En händelserik helg väntar

Det är mycket kul som händer i Kumla den kommande helgen. På fredagen blir det traditionsenlig Kumlamarken på torget och på söndag blir det som sagt vårmarknad i Sjöparkens växthus, men även invigning av det nya kolonilottsområdet Änggården på Gärdesgatan kl. 11.00-13.00.

Kumla
Örebronyheter

Källa Kumla kommun

You must be logged in to post a comment Login