Träning och föreläsning för psykisk hälsa

By on 6 oktober, 2023
Bild: Friskis&Svettis

Hur man mår på insidan syns inte alltid på utsidan, den 10 oktober uppmärksammar Friskis&Svettis Örebro världsdagen för psykisk hälsa.

Tillsammans med Hjärnkoll och Vuxenskolan bjuder man in till en kväll, med föreläsning och träning på temat på Friskis&Svettis Öster.

Rörelse och träning har betydande positiva effekter för vår psykiska hälsa. Av rörelse känner vi oss gladare, sover bättre och blir bättre på att hantera stress. I samband med kampanjen #SeDetOsynliga2023 anordnas en föreläsning på temat med hjärnkollsambassadören och föreläsaren Erik Widlund.

Självklart erbjuds även träning i form av dans fusion flow, ett pass med mycket flöde och känsla.

– Som stor folkhälsoaktör ser vi det som självklart att lyfta och uppmärksamma vikten av psykisk hälsa. Vi vet att fysisk aktivitet kan vara ett sätt att lindra psykisk ohälsa och förhoppningsvis vara en hjälp på vägen mot bättring, säger verksamhetschef Lina Frejd Bark.

Program

17.00: Föreläsning med Erik Widlund

Erik är Hjärnkollambassadör och har upplevt år av depressioner, självhat och självmordsförsök. Som ett steg i att må bättre började han träna, tills det också blev destruktivt. Erik berättar om sin psykiska ohälsa, vad som gjorde att han överlevde, hur han ser på träning idag och vad han önskar att han hade vetat då.

Föreläsningen är kostnadsfri. Anmälan via Hjärnkoll eller boka via Friskis reception.

18.00: Mingel och fika

18.30: Dans fusion flow

Hitta känslan och häng med i flödet. Precis som inspirationskällorna contemporary och modern dans rymmer Dans fusion flow många olika uttryck och mycket energi. Danskänslan är hög genom hela passet där tempot växlar från kraftfullt till mjukt och flödande. Vi utmanar både kropp och sinne genom balans, hopp och möjlighet att gå in i din egen känsla.

Passet bokas via Friskis bokningsapp eller reception.

Tips!

Utifrån och in – Ett träningsprogram på fyra veckor för kropp och tanke

Med Utifrån och in vill man inspirera de som är mellan 13-18 år att hitta en träningsrutin som funkar för dig. Samtidigt delar man med sig av verktyg och övningar för att hantera olika utmaningar i vardagen, som stress, oro eller prestationskrav. Allt för att man ska våga göra det man vill och tycker om i sitt liv. Programmet är kostnadsfritt och hittas på Friskis&Svettis hemsida.

Se det osynliga – en kväll för psykisk hälsa: https://www.friskissvettis.se/orebro/event/psykisk-halsa 

Utifrån och in: https://www.friskissvettis.se/utifr%C3%A5n-och-in

Hälsa | Örebro
Örebronyheter

Källa: Friskis&Svettis

You must be logged in to post a comment Login