Utställningen ”Allt i ull” kan ses på Konsthantverkarna Örebro

By on 30 januari, 2023
Bild: Konsthantverkarna Örebro

Till helgen har Konsthantverkarna Örebro vernissage för en ny utställning, lördagen den 4 februari kl. 12.00 är det invigning för ”Allt i ull” och konstnären själv, Silpa Laitio Karlsson kommer att berätta om sitt arbete.

Silpa vill inte kalla sig konstnär, hon har inga ambitioner förutom att få göra det hon gör. Däremot är hon en nyttig djävel som gör användbar konst, en autodidakt romantiker.

Tiderna behöver en romantiker. Silpa aldrig tänkt sig i romantikerfacket. Hon är praktiker, samlare av bra o ha-saker, görare av användbart hantverk. Visserligen älskar hon blommor, starka färger och changerat förfall men romantiker?

Döm själv!

Hon har aldrig förstått hur en konstnär kan måla samma motiv om och om igen tills motivet är perfekt och felfritt. Sticka vantar är inget för henne, det skulle bli två helt olika vantar.

Det Silpa gör blir alltid unikt, har ofta skavanker, frasiga kanter och är absolut inte perfekt. 

Ullen är ett naturmaterial och oförsägbart att arbeta med. Färgerna skiftar, krympningen fungerar inte som tänkt. Allt kan ske och gör det, överraskningar händer hela tiden under arbetsprocessen.

Därför är ull Silpas favoritmaterial, hon är verksam i Köping.

Kultur | Örebro
Örebronyheter

Källa Konsthantverkarna Örebro

You must be logged in to post a comment Login