Välkänd jaktmark för Bryant-Meisner när F3-EM avslutas i Tyskland

Av på 16 oktober, 2013

För tre dagar sedan körde John Bryant-Meisner in på poängplats i sin debut i europamästerskapet för Formel 3 på italienska Vallelunga – men knappt har intrycken hunnit lägga sig innan nästa utmaning står för dörren. I helgen återvänder Bryant-Meisner och hans team, brittiska formelbilsgiganten Fortec Motorsports, till rampljuset för EM-säsongens finalavgörande på F1-arenan Hockenheim i södra Tyskland; en bana som för den 19-årige svensken nästan är att betrakta som ett andra hem.

– Hockenheim är en bana jag kan väldigt väl, och som jag tycker bra om, säger John Bryant-Meisner. Jag har kört där en hel del under de senaste åren, och tävlade där senast i samband med ATS Formula 3 Cup-finalen för bara tre veckor sedan. Dessutom var det på Hockenheim jag för första gången testade Fortec Motorsports EM-bil tidigare i höst, så jag känner mig definitivt väl förberedd. Jag lärde mig enormt mycket i Italien förra helgen och mitt mål är att bygga vidare på det. Nu vet jag vad som krävs för att prestera på EM-nivå – och hur extremt tuff konkurrensen är. Det hade varit roligt att kunna upprepa poängplatsen från Vallelunga och att fortsätta utmana i topp tio, men jag tar en sak i taget och det viktigaste är helt klart att fortsätta utvecklas som förare.

Formel 3-EM – officiellt betitlat FIA Formula 3 European Championship – tävlade på Hockenheim senast i maj månad, då den tyska anläggningen stod värd för årets tredje deltävling. Helgens tävlingar körs som en del av supportprogrammet till den stora DTM-finalen, som under 2012 attraherade 128 000 åskådare och som räknas som ett av Tysklands viktigaste motorsportevenemang.

John Bryant-Meisner och resten av startfältet står, precis som vanligt, inför ett tävlingsprogram som omfattar tre race. Samtliga visas i direktsändning på Viasat Motor, och via en dedikerad livestream på www.fiaf3europe.com.

John Bryant-Meisner, 19 år från Danderyd i Stockholm, inledde sin racingkarriär i karting vid nio års ålder. Inför säsongen 2010 tog han klivet in på formelbilsarenan i det svenska och nordeuropeiska Formel Renault-mästerskapet, innan han ett år senare vände blickarna mot Europa och en kombinerad satsning på Formula Renault 2.0 Eurocup och Northern European Cup (NEC).

2012 debuterade Bryant-Meisner i Formel 3 – en av de viktigaste klasserna på vägen mot Formel 1 – när han skrev på för det svenska teamet Performance Racing i tyska ATS Formula 3 Cup, men tvingades att avbryta säsongen i förtid efter en allvarlig krasch under ett test på Rockingham-banan i England. Efter en intensiv rehabiliteringsperiod återvände John sensationellt till sittbrunnen i tid till de avslutande vintertesterna i Spanien bara sju månader senare, och toppade direkt resultatlistan.

Under 2013 gör Bryant-Meisner comeback i ATS Formula 3 Cup – på nytt som en av förarna i Performance Racing. Han har också gjort ett uppmärksammat inhopp i det brittiska F3-mästerskapet på Silverstone, där han som debutant vann två av helgens tre race, och avrundar säsongen med två starter i EM-serien FIA Formula 3 European Championship. John Bryant-Meisner ingår i svenska racinglandslaget och stöttas av det brittiska managementbolaget ADD Motorsports.

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in