Välkommen till Söndag på slottet

Av på 8 oktober, 2021
Nu startar länsmuseet en ny programserie, nämligen Söndag på slottet -  en trevlig kombo av kultur och fika.

Under fem söndagar bjuder länsmuseet och Lill-Annas slottscafé in till en eftermiddag med kultur och gott fika i unika lokaler. Det börjar hos länsmuseet där museets kunniga experter tar emot och guidar i en av utställningarna. Därefter vankas det gott fika tillsammans på temat ”det goda brödet” eller ”det lilla söta” hos Lill-Annas i de gamla källarvalven. 

Program:

17 oktober  Boom i Bergslagen

Museets pedagog Johanna Björck berättar i museets nyaste utställning om järnet i länet under medeltiden. Vad var det som hände när järnet blev Sveriges viktigaste exportvara och samhället genomgick en riktig boom.

24 oktober Barnet i tornet – Jan Håfström på Örebro slott

Konstnären Alexander Creutz berättar om den internationellt kände konstnären Jan Håfström och hans spännande bildvärld. Barnet i tornet är Jan själv och i vår utställning i det vackra tornrummet finns konstverk som spänner över lång tid.

14 november Det äldsta slottet

Museets arkeolog Martin Edlund berättar om slottets äldsta historia. Slottet har kopplingar till järnet och Bergslagen och slottets historia, själva byggnaden och de arkeologiska fynden vittnar sammantaget om allt som hänt här.

21 november Upptäck länsmuseet!

Museets pedagog Johanna Björck tar er med på en rundtur i museets alla utställningar på slottet. Här finns både slottsmodeller, vackra föremål, konst och medeltid att upptäcka.

28 november Favoriterna från 1800-talet

Samlingsintendent Lena Brättorp berättar om ursprunget till vårt konsumtionssamhälle i utställningen Möjligheternas spegel, sinnenas begär med fokus på några riktiga godbitar bland alla fantastiska föremål som visas.

Kultur | Örebro Örebro Slott
Örebronyheter

Källa Örebro Läns Museum

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in