Världen – Läskigare upplevelser än jultomten ska inget barn behöva ha

Av på 3 december, 2016
Läskigare upplevelser än jultomten ska inget barn behöva ha

För många barn är jultomten julens mest skrämmande upplevelse. Det tycker vi är precis som det ska, för inget barn borde utsättas för värre saker än så.

Tyvärr ser verkligheten annorlunda ut, och många barnaögon har sett saker ingen någonsin ska behöva se. Det viktigaste då är tryggheten hos vuxna som ser och som bryr sig om och ett hem där barn kan få vara barn. SOS Barnbyar arbetar för de allra mest utsatta barnen – de som övergivits, eller som riskerar att överges av sina föräldrar. Genom att hjälpa oss att sprida vårt julbudskap ger även du fler barn möjlighet till en trygg uppväxt.

Det finns mer än 220 miljoner barn i världen som av olika skäl övergivits, eller riskerar att överges, av sina föräldrar. Barn som tvingas växa upp utan en förälders omvårdnad tillhör de allra mest utsatta barnen. Deras rättigheter kränks ofta på flera olika sätt. De har mer sällan rätt till utbildning, vård och omsorg, och de löper hög risk att utnyttjas av vuxna. Ofta inom barnarbete, som barnsoldater, eller genom trafficking och prostitution.

De ensamma barnen riskerar att hamna i en extrem utsatthet av fattigdom och utanförskap, som ofta går i arv, om inget görs.

Därför kämpar SOS Barnbyar varje dag för att för att inget barn ska behöva växa upp ensamt. Vi gör det genom att ge barn som övergivits eller förlorat allt ett nytt hem. SOS Barnbyar ger också stöd till familjer som håller på att falla isär, så att familjen ska ha möjlighet att hålla ihop och kunna ta hand om sina barn. Det är det bästa sättet att hjälpa dessa barn till en annan, hoppfull, framtid, och skapa en tryggare uppväxt.

Hjälp oss sprida vårt budskap, och göra jultomten till julens läskigaste upplevelse för ännu fler barn. Köp julklappar från 60 kr på sos-barnbyar.se och bli delaktig i att ge barn en trygg uppväxt och en positiv framtid. När du handlar i vår gåvoshop kan du i år välja att få en fin digital julklapp direkt i mobilen. Skicka den som julhälsning till någon du tycker om.

Tack! Och God Jul!

Världen
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in