Världen | Soran Ismail åker till Tanzania med Come Together-ambassadörerna

Av på 26 februari, 2015

På lördag åker Soran Ismail och fyra ambassadörer med lindrig utvecklingsstörning till Tanzania. Väl där så ska de försöka att förändra och påverka så att fler barn med funktionshinder ska få gå i skolan.

Det känns oerhört roligt att få vara en del av det här projektet och vara side-kick till de fantastiska ambassadörerna. Att få gå i skolan är det mest grundläggande för chansen till ett drägligt liv. I många delar av världen är det långt ifrån en självklarhet för många. Förhoppningsvis kan det här projektet hjälpa till att belysa frågan för några av de vars problem prioriteras allra minst.

Victoria Valverde är en av ambassadörerna och med på resan.

Det är viktigt att alla får gå i skolan. Jag har själv lärt mig så mycket där. Nu som ambassadör är jag en riktig stjärna som tar plats.

Det kommer att bli en intensiv Action Week i Dar es Salaam där det bland annat kommer att hållas en konferens med Come Together-ambassadörerna tillsammans med ungdomar från Rwanda och Tanzania. Fredagen den 6 mars anordnas ett större utåtriktat evenemang där Mizengo Pinda, Tanzanias premiärminister och Sveriges ambassadör, Lennarth Hjelmåker, kommer att delta.

Come Together
Här i Sverige ser vi det som självklart att alla kan och ska gå i skolan, men så är det inte överallt. Bland barn med funktionsnedsättningar i utvecklingsländer är det bara en av tio som får chansen. Med Come Together förändrar vi detta genom musik och kommunikation kombinerat med arbete på lokal nivå i Tanzania och Rwanda. Projektet är ett samarbete mellan Erikshjälpen och Riksförbundet FUB finansierat av Svenska PostkodLotteriet.

Världen
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in