Världen | Sydafrika legaliserar handeln av noshörningshorn

By on 26 maj, 2016

För den som önskar att inhandla ett noshörningshorn finns nu möjligheten i Sydafrika. I dagarna ändrades lagen om inrikeshandel av noshörningshorn, vilket nu gör det lagligt att köpa och sälja noshörningshorn i landet.

Noshörningen jagas flitigt för hornens skull, vilka sägs ha medicinska egenskaper enligt vietnamesisk folktro, under 2009 förbjöd Sydafrika handeln av noshörningshorn för att förhindra att djuren utrotas.

Nyligen röstades det om att förlänga lagen i ytligare sju år, men noshörningsuppfödare i Sydafrika överklagade förlängningen av lagen och fick igenom sitt förslag att legalisera handeln, anledningen är att noshörningsuppfödarna tror att tjuvjakten av djuren minskar om handeln legaliseras.

Göteborgsfilantropen Ragnhild Jacobsson arbetat med att stoppa tjuvjakten på noshörningar via sin organisation, The Perfect World Foundation. Hon är negativt inställd till beslutet och menar att det endast handlar om pengar.

Det handlar endast om pengar, ett noshörningshorn kostar mer än kokain, ingen har ett behov av ett noshörningshorn, förutom en noshörning, säger Ragnhild Jacobsson, grundare av The Perfect World Foundation.

Världen
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login