Världscupen fortsätter i Thaiwoo

Av på 13 december, 2018
Foto: FIS Freestyle

Efter premiärhelg i Ruka, Finland, har nu världscupen dragit vidare till Thaiwoo, Kina, där det i helgen är dubbla tävlingar.

Världscupen har dragit igång och i helgen är det både singel- och parallellpuckel i Kina.

Sex svenska åkare ska tävla i lördagens singel- och söndagens parallelltävling, Walter Wallberg, Åre SLK, Ludvig Fjällström, Åre SLK, Felix Elofsson, Landskrona Ski-Club, Loke Nilsson, Åre SLK, Albin Holmgren, Åre SLK, och Oskar Elofsson, Landskrona Ski-Club.

Walter, som öppnade säsongen med en tredjeplats i Ruka, är nu med sina fem lagkamrater i Thaiwoo för att försöka fortsätta den fina säsongsinledningen.

– Det är kul att starta säsongen med en pallplacering som ger ett väldigt bra självförtroende. Det är skönt att veta att jag kan nå pallen och det tar jag med mig till tävlingarna i Thaiwoo. Backen har bra lutning och är välbyggd så det ska bli riktigt roligt att köra, säger Walter.

Att ha en pallplacering i ryggen stärker så klart självförtroendet samtidigt som det ger en indikation på vad som är viktigt för Walter för att få så bra resultat som möjligt.

I Ruka gjorde jag mina åk och fokuserade inte på något annat, jag kommer fokusera på det jag ska göra på tävlingen och få ner så bra åk som möjligt så vet jag att det räcker långt.

Det var inte bara Walters resultat som gav mersmak efter premiären i Ruka. Med Ludvigs 7:e plats, precis utanför superfinal, Lokes 15:e plats, och Felix 17:e plats, var det en stark svensk öppning över lag.

Ruka var vår bästa start med det här laget och det var skönt att se att det som fungerar på träning också finns när det gäller. Det är alltid bra att starta säsongen med bra resultat eftersom det är bra för självkänslan att veta att man kan leverera, säger huvudtränare Lasse Fahlén.

På både lördag och söndag börjar finalåken 06.30 svensk tid, och du kan följa tävlingarna via FIS app för Android och Apple, FIS livetiming, eller på Eurosport player.

Sport | Skidor
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in