Världsettor på ny medaljjakt – EM-premiär imorgon lördag

Av på 16 november, 2018
Foto: © WCF

Imorgon lördag väntar EM-premiär för lag Edin och lag Hasselborg i Tallinn, Estland. Och de svenska lagen går in i mästerskapet som favoriter, konstigt vore det annars. Båda lagen är fortsatt rankade som världsettor, lag Hasselborg har visat storform under försäsongen och lag Edin har dominerat EM de senaste åren. Karlstadslaget jagar sitt femte (!) raka EM-guld i Tondiraba ishall.

Förbundskapten Peja Lindholm analyserar läget inför EM-premiären

Lag Hasselborg kliver in i EM som favoriter. Det är laget alla vill slå. Efter OS-guldet har laget fortsatt leverera tävling efter tävling. Det ger självförtroende och medför respekt. Till EM har vi en ny reserv, nämligen Johanna Heldin som till vardags spelar i IK Fyris. Dessutom är lagcoachen ny. Det är den forne storspelaren från Kanada, Wayne Middaugh. Med några nya inslag i truppen och den form laget har visat ska det bli väldigt spännande att följa laget under turneringen. De närmaste utmanarna förväntar jag mig blir Schweiz, Skottland och Ryssland, säger Peja.

A-gruppen EM damer 2018: 
Tjeckien, Danmark, Finland, Tyskland, Italien, Lettland, Ryssland, Skottland, Sverige och Schweiz.

Sveriges trupp: 
Anna Hasselborg, Sara McManus, Agnes Knochenhauer, Sofia Mabergs, Johanna Heldin och coach för laget är Wayne Middaugh. Förbundskapten: Peja Lindholm.

Norge, Skottland och Schweiz blir främsta utmanarna

– Lag Edin har haft en säsong med både toppar och dalar. I senaste Grand Slam hade de marginalerna emot sig och det är jag övertygad om ger laget extra tändvätska inför EM. Det är ju definitivt ett mästerskapslag så precis som med damerna är våra herrar laget som alla vill slå. Fredrik Lindberg är fortsatt lagcoach och hans deltagande skapar stabilitet och trygghet i rutinerna. Daniel Magnusson, Karlstad CK, som är junior gör seniordebut när han nu kliver in som reserv. Hans hunger och entusiasm i kombination med övriga spelares erfarenhet gör att vi får en härlig mix i strävan mot guldet. Närmaste utmanare förväntar jag mig blir Norge, Skottland och Schweiz, säger Peja.

A-gruppen EM herrar 2018: 
Finland, Tyskland, Italien, Nederländerna, Norge, Polen, Ryssland, Skottland, Sverige och Schweiz.

Sveriges trupp: 
Niklas Edin, Oskar Eriksson, Rasmus Wranå, Christoffer Sundgren, Daniel Magnusson och coach Fredrik Lindberg. Förbundskapten: Peja Lindholm.

Killarna är först ut med premiärmatch mot Schweiz imorgon lördag kl 08:00, svensk tid.

Grundserien, där alla möter alla, startar imorgon lördag och pågår till torsdag 22 november. De fyra bästa lagen går vidare till slutspel efter avslutad grundserie. Sedan väntar semifinal för herrar på torsdag kväll och för damer på fredag eftermiddag. Damernas EM-final spelas lördag 24 november kl 09:00, svensk tid och herrfinalen kl 14:00, svensk tid.

TV-sändningar och sociala medier

EM 2018 kan i Sverige följas med sändningar i Eurosport 1, Eurosport 2 och Eurosport Player. Både dam- och herrfinal, som spelas lördag 24 november, sänds dessutom i SVT 1 och SVT Play. Sändningsschema för EM 2018 http://www.worldcurling.org/ecc2018/broadcast

EM 2018 kan även följas via den officiella hemsidan http://www.worldcurling.org/ecc2018 och via sociala kanaler:
Twitter, Instagram (@WorldCurling), Facebook (/WorldCurlingFederation). #ECC2018 #curling

Sport | Curling
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in