Västerviks IK snodde extrapoängen för BIK Karlskoga

By on 8 december, 2021

Under onsdagen tog BIK Karlskoga emot Västerviks IK hemma i Nobelhallen för den 24 omgången av Hockeyallsvenskan 2021/2022.

Karlskoga vann senast mot AIK och har haft en ökande form den senaste tiden och ville nu hoppa på vinnartåget. Västervik å andra sidan hade vunnit tre av sina fem senaste matcher och ville verkligen ha med sig fem poäng idag för att ta in på just Karlskoga som låg på platsen över i tabellen.

Karlskoga började den första perioden bra och bjöds på fina chanser genom två tidiga powerplay, men Västervik kunde hålla tätt och jobbade sig in i matchen. I den nionde minuten kunde Skyler Mckenzie sätta ledningsmålet 0-1 för gästerna. Lagen fortsatte att jobba på men Karlskoga gjorde en ganska svag första period och Västervik kunde gå till periodpaus i ledning.

Västervik fortsatte att trycka på i den andra perioden och kunde i den sjunde minuten utöka sin ledning till 0-2. Men Karlskoga tog tag i sitt spel och kunde i den 16 minuten reducera genom David Lilja 1-2. En klart bättre avslutning av andra perioden från Karlskogas sida.

I den tredje perioden kändes det som om Karlskoga var på gång och under ett boxplay i den nionde minuten kunde Karlskoga kvittera genom Janne Tavi i numerärt underläge 2-2. Karlskoga fortsatte trumma på men Henrik Lundberg i borta målet storspelade och kunde nu stänga igen så matchen gick till förlängning, efter att Aleksi Rekonen snackat till sig en utvisning i den 20 minuten.

Karlskoga fick börja förlängningen i nummerärt underläge och kom liksom aldrig igång, för när man klarat av utvisningen så var det dags för nästa. Denna han dock aldrig verkställas för i den tredje minuten kunde Viktor Liljegren sätta segermålet och matchen slutade 2-3.

Det här var inte någon av Karlskogas bättre matcher och det kändes som om de aldrig riktigt kom igång, även om de var på väg i slutet av den andra perioden. Nu gäller det verkligen för laget att rycka upp sig och det är kanske dags att matcha Marcus Hellgren i målet igen.

BIK Karlskoga spelar nästa match på Fredag den 10 December hemma mot Kristianstad IK

Matchfakta:

Första perioden första perioden utvisning Västervik, två minuter Marcus Westfält. Powerplay Karlskoga, utan resultat. Fjärde minuten utvisning Västervik, två minuter Bode Wilde Cross-checking. Powerplay Karlskoga, utan resultat. Nionde minuten mål Västervik, Skyler Mckenzie satte 0-1.

Första perioden slutade 1-0 till Västerviks IK
Skottstatistik första perioden BIK Karlskoga 7 – Västerviks IK 8

Andra perioden Sjunde minuten mål Västervik, Brett Supinski satte 0-2. Tionde minuten utvisning Västervik, två minuter Brett Supinski Slashing. Powerplay Karlskoga, utan resultat. 16 minuten mål Karlskoga, David Lilja reducerade 1-2.

Andra perioden slutade 1-1
Skottstatistik andra perioden BIK Karlskoga 8 – Västerviks IK 8

Tredje perioden första minuten utvisning Karlskoga, två minuter Henrik Björklund Hooking. Powerplay Västervik, utan resultat. Nionde minuten utvisning Karlskoga, två minuter Henrik Björklund. Powerplay Västervik, mål Karlskoga Janne Tavi kvitterade i numerärt underläge 2-2. 12 minuten utvisning Västervik, två minuter Myles Powell Holding. Powerplay Karlskoga, utan resultat. 20 minuten utvisning Karlskoga, två minuter Aleksi Rekonen Olämpligt uppförande. Powerplay Västervik, utan resultat.

Tredje perioden slutade 1-0 till Karlskoga
Skottstatistik tredje perioden BIK Karlskoga 6 – Västerviks IK 6

Förlängningen Västervik startade förlängningen i numerärt underläge, utan resultat. Tredje minuten mål Västervik, Viktor Liljegren satte 2-3.

Förlängningen slutade 1-0 till Västervik