Veteranpoolen Örebro växer efterlyser nu 50 pensionärer

By on 23 augusti, 2023
Foto: Veteranpoolen AB/Carina Gran.

Sverige största arbetsgivare för pensionärer växer stadigt, och efterlyser nu fler jobbonärer inför hösten. Bara i Örebrotrakten behöver Veteranpoolen locka till sig 50 nya medarbetare i år.

Alla som är avtals- eller ålderspensionär är välkomna att söka och bland uppdragsgivarna finns både företag och privatpersoner, med en sak gemensamt: viljan att anlita en veteran.

Bakom ratten som chaufförer, i nöjesparker och som guider på stora musikfestivaler, på HR- och ekonomiavdelningar, i verkstäder, på byggarbetsplatser och i våra egna hem. Veteranpoolens jobbonärer syns i hela samhället. Och utvecklingen för det lite annorlunda bemanningsföretaget är positiv: i maj slog Veteranpoolen rekord i antalet arbetade timmar under en månad.

Veteranpoolen Örebro är inget undantag. Här har intresset varit fortsatt starkt hela sommaren, och inför hösten kommer många nya förfrågningar om hjälp. Nu behöver man rekrytera brett för att möta den stora efterfrågan. Därför efterlyser Veteranpoolen i Örebro med omnejd 50 pensionärer som är sugna på att kombinera pensionärslivet med ett flexibelt extrajobb.

– Vi är ju övertygade om att de svenska pensionärerna behövs! Och många här håller med oss. Vi ser tydligt att allt fler företag väljer att anställa pensionärer för att lösa utmaningar med bemanning och kompetensbrist. Dessutom vill många privatpersoner ha hjälp av våra veteraner. Vi växer hela tiden men vi behöver bli ännu fler, säger Urban Appelquist, som tillsammans med Lotta Appelquist är kontorsansvarig på Veteranpoolen Örebro.

Täcker upp för kompetensbristen

Veteranpoolen förknippas oftast med tjänster som snickeriarbeten, måleri, städning och trädgårdsskötsel. Men nu syns en ny trend när allt fler svenska företag väljer att stärka upp med jobbonärer, och det handlar om allt från avancerade uppdrag till enklare sysslor. För företagen blir de jobbande pensionärerna en smidig och flexibel lösning vid tillfälliga arbetstoppar, eller när ordinarie personal behöver förstärkning. 

– Våra veteraner har tillsammans en otrolig bredd av erfarenhet och kompetenser, och behovet hos våra uppdragsgivare varierar hela tiden. Jag upplever att vi är en positiv kraft i många pensionärers liv. Veteranerna som jobbar hos oss uppskattar flexibiliteten, den sociala samvaron – och givetvis ett extra tillskott i plånboken. Och både vi och våra kunder uppskattar deras värdefulla kompetens med ett helt arbetsliv i bagaget, och vilja att kavla upp ärmarna och ta sig an nästa uppdrag. Nu söker vi 50 nya kollegor och alla jobbsugna pensionärer är varmt välkomna att höra av sig, säger Urban Appelquist.

Örebro
Örebronyheter

Källa: Veteranpoolen

You must be logged in to post a comment Login