Viktig seger för ÖSK

By on 7 oktober, 2013

Örebro SK:s härligaste seger för säsongen? Iaf en av de viktigaste. ÖSK tog tre poäng hemma mot Landskrona och fick lite andrum i den täta tabellen.

Slutresultatet blev 3-0 efter 2 mål av Hasani och ett av Holmberg. Segern lades till grunden när ÖSK fick en straff tidigt i första halvlek. Landskrona var för svaga för att kunna kvittera , 2-0 och även 3-0 skulle komma i andra halvlek.

Efter ÖSK:s 2-0 mål visade laget upp ett lugnt och behärskat spel, något som t.ex saknades i de senaste matcherna. Tyvärr för Örebro vann även GIF Sundsvall mot Falkenberg, det kommer bli en spännande avslutning på säsongen.

Första halvlek
ÖSK tog kommandot i matchen, helt enligt planen. De skapade även en farlig målchans efter ca 5 min. Pressen fortsatte men hemmalaget hade svårt att komma till skott.

ÖSK: press gav tillslut utdelning när Shpetim Hasani gjorde 1-0 på straff i den 10:e matchminuten. Kalle Holmberg blev fälld i straffområdet.

ÖSK kontrollerade matchen och Landskrona hade svårt att skapa några bra chanser. Hemmalaget hade svårt att skjuta bollen på mål. Halvtidsresultatet blev 1-0 till ÖSK, ett bra resultat men avsluten måste bli bättre.

Andra halvlek
ÖSK:s spelövertag fortsatte i andra halvlek, de fick ett tidigt mål när Kalle Holmberg satte 2-0 i den 50:e min. Örebro SK visade efter målet den trygghet som hade saknats under många av de 1-1 matcher laget har spelet på slutet.

Hemmalaget skulle även öka på ledningen i den 63:e min till 3-0 genom Shpetim Hasani. Matchen var vid det här laget avgjord då Landskrona inte hade kapaciteten till att skapa något. Hemmalaget gick på försvar och bevakade matchen. 3-o blev slutresultatet.