Vinst i debuten för Jennifer Österlin

Av på 15 oktober, 2013

Jennifer Österlin vann sin kickboxningsdebut på galan i Oslo. -Vi gratulerar Jennnifer till ytterligare en grym prestation och hoppas kompressionsplaggen hjälper till i återhämtningen, hälsar Ted Ås, sponsoransvarig för 2XU, Enjoy Sport.

Här kommer en kort kommentar från Jennifer som normalt sett tävlar i thaiboxning:

Vann i helgen en fartfylld och jätterolig match mot norska mästarinnan Julie Nordseth Oterholt. Detta var min debut i kickboxning, dessutom gick matchen under så kallade FC regler, vilket innebär att det endast är tillåtet med slag och höga sparkar. En utmaning för mig då jag i vanliga fall förlitar mig mycket på knän, clinch (en slags nackbrottning som förekommer i thaiboxning) och även armbågar i de regelverk inom thaiboxningen där detta är tillåtet.

Uppladdningen var dessutom rekordkort – endast dryga två veckor, då ursprungsplanen inte var att matcha riktigt ännu. Men satsningen gick vägen, och väldigt glad för det är jag – tog med mig inte bara en rolig match, utan massa bra erfarenhet och träning på de delar av fightingen som är mina svagaste!

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in