Visit Sweden lanserar nya upplevelseguiden och tipsar om Kumla

Av på 29 april, 2021

Inför årets semestertider lanserar Visit Sweden ”Upplevelseguide Sverige”. Bolaget som har det officiella uppdraget att marknadsföra Sverige i världen, vänder sig i år lika mycket till den inhemska turisten då alla trendrapporter visar att det även i år ser ut att bli en kraftig minskning av internationella besökare och istället ett fokus på ”Svemester” (Svenskar som väljer att semestra i Sverige). Guiden lyfter upplevelser och platser som kanske inte är de mest kända, spridda över hela landet och sånt som kan besökas även utanför högsäsong. Du som resenär ska snabbt kunna hitta inspiration, konkreta tips och göra bokningar när du är ute och upptäcker Sverige. Och här hittar du även tips om Kumla!

– När Region Örebro Läns turismsamordnare efterfrågade inspel från regionen till denna guide var vi inte sena att haka på, berättar Johanna Uddling turism- och evenemangssamordnare i Kumla kommun. Vi är stolta över vad vi har i Kumla och vill gärna att fler kommer och besöker oss i sommar. Kan den här guiden inspirera och kanske få fler att trycka på bromsen när de reser genom Sverige i sommar så blir vi glada!

I guiden, som du hittar på visitsweden.se/upplevelseguide, får du som besökare svara på tre enkla frågor, om du längtar till staden eller landet, om du känner för puls eller avkoppling samt om du reser med eller utan barn. Baserat på dina svar får du fram fem tips på vad du kan uppleva i din närhet där du befinner dig (du kan även själv ändra avstånd på tips du vill se). Sen kan du klicka dig vidare för att läsa mer och kanske göra en bokning.

Kumla har valt att lyfta fram två puls-aktiviteter för dig med barn. Det är äventyrsbadet Djupadalsbadet och de häftiga downhillbanorna i Kvarntorps friluftsområde. Som avkopplande förslag rekommenderas vackra Sjöparkens växthus och den unika skulpturutställning Konst på Hög.

– Jag är övertygad om att många av de som väljer att besöka något av dessa alternativ kommer bli förvånade över att man kan hitta dessa fantastiska, unika miljöerna och aktiviteterna i vår kommun, som kanske annars mest är förknippat med fängelset, säger Johanna.

Även Hälgholmens Bed & Breakfast, strax utanför centrala Kumla, finns med som tips i upplevelseguiden. Här kan du kombinera din övernattning med att spela padel – precis utanför husknuten!

– Sverige sjuder verkligen av padelfeber just nu och vi tror att ett boendealternativ där du kan kombinera både avkoppling och padelspel på din semester, är något som kan locka besökare till Kumla, avslutar Johanna.

Nöje | Länet
Örebronyheter

Källa: Kumla kommun

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in