Wilfa Performance en fantastisk kaffebryggare

Av på 22 januari, 2022
Foto: Anders Olofsson

Wilfa har släppt ännu en högprestandabryggare för det perfekta kaffet, det är Wilfa Performance och vi fick möjligheten att testa den här på redaktionen.

Kaffebryggaren Performance har Wilfa tagit fram tillsammans med världsmästaren i barista, norrmannen Tim Wendelboe och använder flera tekniker för att ge dig den perfekta kaffeupplevelsen.

….

Temperatur

Temperaturen är viktig för att kunna brygga det perfekta kaffet, Wilfa Performance håller 92 – 96 grader Celsius vid bryggning vilket skall vara optimalt.

….

Vattnet

Vattenpumpen tömmer alltid allt vatten i bryggaren, så det inte blir något stående som kan bli gammalt.

….

Flödeskontroll

På Performance kan du ställa in hur fort kaffet skall rinna igenom filtret, för att även små bryggningar skall få samma resultat som stora.

….

Spridare

Genom spridningshuvudet kommer bryggaren att sprida ut vattnet jämnare över kaffet för att få ut mer smak ur det.

….

Design

Jag tycker att bryggaren är snygg och pryder sin plats i vilket kök som helst, den tar dessutom inte upp för mycket plats.

….

Pris

Wilfa Performance kostar: Ca 2690 kronor.

…………….

Så visst har man gjort en hel del saker för att få till en riktigt bra bryggare, men hur funkar den på riktigt?

Användning

Kaffebryggaren är mycket smidig att använda och jag uppskattar den löstagbara vattentanken, den är bra speciellt om man har det lite trångt ovanför bryggan och inte kan komma in med kannan över.

Även flödeskontrollen med droppstopp är lättåtkomlig och smidig att manövrera i botten på filterhållaren.

….

Snabbhet

Den här kaffebryggaren är riktigt snabb och jag har förvånats gång på gång hur fort det går att brygga även en full kanna, jag har tyvärr inte tagit tiden men det känns inte som något problem om någon som kommer vill ha en snabb kopp.

….

Testet

När vi testade kaffebryggaren använde vi oss av Pennybridge Roasters Örebro Blend, ett bra kaffe för att kunna utnyttja bryggarens potential. Som referens hade vi en standard Bosch bryggare i fyrahundra kronors klassen.

Det första jag kommer tänka på när vi startar bryggaren är hur snabbt den kommer igång, inga långa uppvärmningstider här inte. Det andra är att Performance bryggaren är förvånansvärt tyst, den frustar till en gång i början och kanske en gång på slutet men där i mellan är den mycket tyst.

….

Men nu till det viktiga, hur blir kaffet.

När det gäller smaken så är det första som slår mig att kaffet i princip saknar beska, något som alltid är närvarande i kaffet från referensbryggaren. Det andra är att kaffet från Performance bryggaren har betydligt många fler nyanser i smaken.

En annan lite fascinerande detalj är att kaffet från Wilfa bryggaren även smakar bra kallt, vilket inte är fallet från referensbryggaren.

….

Slutsats

Min slutsats är att detta är en fantastiskt bra kaffebryggare, även om priset är ganska högt så tror jag att alla som verkligen bryr sig om sitt kaffe kommer att tycka om den.

Wilfa Performance får hela…

Karl-Johan Sandberg, Nöje | Örebro
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in