Åsa Wahlström Karlsson ny kvalitetschef på Solera Beverage

Av på 4 april, 2017
Åsa Wahlström Karlsson

Solera Beverage Group Sweden anställer en ny kvalitetschef. Åsa Wahlström Karlsson, som närmast kommer från en tjänst som kvalitetsansvarig på Systembolaget, tillträder sin nya tjänst 1 juli 2017. I rollen som kvalitetschef på Solera Beverage Group Sweden kommer Åsa att ansvara för att säkra och utveckla kvaliteten för samtliga produkter i gruppens portfölj.

Åsa Wahlström Karlsson har en lång och gedigen bakgrund inom vinindustrin. Hon har bland annat arbetat som frilansande vinjournalist, marknadschef på Vinalliansen och föreläsare på Örebro Universitet, Grythyttan. Parallellt med andra åtaganden studerar Åsa även till en Master of Wine på IMW i London. Hon är även ett välkänt namn inom sommelierindustrin, där hon agerat jurymedlem vid såväl nordiska som internationella tävlingar.

Vi är mycket glada över att stärka upp vår verksamhet med någon så gediget kompetent och erfaren som Åsa. Hon kommer definitivt att bidra till att höja kvaliteten på vår portfölj och utveckla vårt utbud, men kommer även att bidra till att öka vinkompetensen i företaget, säger Peter Alemar, VD för Solera Beverage Group Sweden.

Under de senaste åren har Åsa Wahlström Karlsson haft en rad förtroendeuppdrag som jurymedlem i Svenska Mästerskapet i Sommellerie 2014, ordförande för juryn i Nordiska Mästerskapet i Sommellerie 2014, samt jurymedlem i the IWC International Wine Challenge sedan 2013. Åsa har även ansvarat för att sätta upp WSET Level 4 i tätt samarbete med Restaurangakademien i Stockholm och the Wine & Spirit Education Trust i London. 

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in