Bris ger stöd på flera språk

Av på 6 maj, 2020

Nu finns möjligheten för barn att boka tid med en kurator på Bris för att få stöd för utmaningar i livet, även på andra språk än svenska.

– Bris stödverksamhet utgår alltid från barnets egna behov. Att kunna prata om känslor och svåra saker på sitt modersmål kan betyda mycket. Därför är vi otroligt glada över att kunna utveckla och tillgängliggöra Bris samtalsstöd för ännu fler barn, på fler språk än tidigare, säger Magnus Jägerskog, Bris generalsekreterare.

Förra hösten lanserades Bris stödlinje på arabiska för vuxna med frågor om barn. Det handlade om att erbjuda samma stöd till vuxna såväl på svenska som på arabiska – ett av de största språken som talas i Sverige. Nu finns det även möjlighet för barn att själva boka tid med en kurator för att få stöd för något man behöver hjälp med i ens liv, på både arabiska och engelska.

– Bris är Sveriges nationella stödlinje för barn, som erbjuder dagligt professionellt stöd. Målet är att finnas där för varje barn som behöver stöd. Men som ideell organisation är resurserna helt avgörande för vilken verksamhet vi kan erbjuda, säger Magnus Jägerskog.

Bris mål är att under nästa år kunna erbjuda stöd till barn under dygnets alla timmar samt att kunna erbjuda samtalsstöd till barn på ytterligare språk, såsom persiska, spanska och somaliska.

Varje dag kan barn upp till 18 år ringa (116 111), chatta eller mejla på bris.se för att prata med en kurator. Man är anonym och det kostar inget. Öppettiderna är vardagar kl. 9-12, alla dagar kl. 14-21. Tidsbokningen för stöd på olika språk hittas på bris.se.

Regionalt
Örebronyheter

Källa BRIS – Barnens Rätt i Samhället

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in