Drömvändning gav Sverige segern i The World Games

Av på 31 juli, 2017

Sverige är segrare i The World Games efter en drömvändning i finalen mot Schweiz.

I slutminuterna av andra perioden ledde Schweiz med 5-2 – sedan vände Sverige till vinst med 7-5.

– Vi visar att vi ska vara på toppen, säger Sveriges förbundskapten Mikael Hill.

Finalen i The World Games blev ett superdrama utan dess like. Schweiz hade ledningen med 2-1 efter den första perioden, och i den andra gick man upp till 5-2. Men Sverige kände ingen panik.

– Det finns en historia med Schweiz, att de har tappat förut. Vi var frustrerade, men det var ingen panik. Vi jobbade på och korrigerade lite i försvarsspelet. Vi fick jättebra grepp, säger backen Mattias Samuelsson.

Ja, då startade Sveriges drömupphämtning. Kapten Johan Samuelsson gjorde 3-5 och Alexander Galante Carlström 4-5. Och med en sekund kvar av andra perioden fick Sverige straff som Kim Nilsson förvaltade.

– Vi får träff på dem och gör några briljanta mål. Vi chansade och tog ut keepern med fyra sekunder kvar (av andra perioden) och fick straffslaget. Det blev vändningen. Vi kände att de skakade när vi kom upp till 5-4 så snabbt, förbundskapten säger Mikael Hill.

Och Kim Nilsson skulle också bli hjälte för Sverige. I början av tredje perioden kom han loss på högerkanten och satte 6-5 stenhårt i det bortre krysset.

– Han är med sina mål helt avgörande. Vi tog beslut fem minuter innan matchstart att han skulle spela, säger Hill och syftar på den fotskada Nilsson ådrog sig före sista gruppspelsmatchen.

Schweiz låg på för en kvittering, men Sveriges målvakt Viktor Klintsten storspelade och höll tätt. Med mindre än 30 sekunder kvar av matchen räddade han ett skott, tog upp bollen och hittade Johannes Larsson med ett utkast som satte 7-5 i öppen kasse. Det blev också slutresultatet.

– Segern är jätteviktig. Det har varit mycket snack sedan VM och U19-VM (Sverige förlorade båda finalerna). Vi visar att vi ska vara på toppen, säger Mikael Hill.

Mattias Samuelsson tangerade i matchen rekordet över flest spelade landskamper i herrlandslaget (106 stycken).

– Det är fantastiskt stort. Jag är stolt, rörd. Jag älskar att vara med i de här sammanhangen. Att spela för Sverige är det bästa som finns, säger han.

Sport | Innebandy
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in