Innebandy | Kim Nilsson efter segern i Finnkampen: Vi är ett stolt landslag

By on 11 september, 2016
Kim Nilsson gjorde det viktiga kvitteringsmålet mot Finland.

Sverige totalsegrade i Finnkampen – och avslutade också helgen med en vinst. Herrarna slog Finland med 4-2.

– Vi är ett stolt landslag, säger Kim Nilsson.

3-11 december spelas VM i Riga, och då är Sveriges herrlandslag ute efter sitt tredje raka guld.

I dag mötte man ärkerivalen Finland i returmötet i Finnkampen i finska Vanda, och matchen blev exakt så jämn som man kunde tro på förhand.

Finland ledde med 2-0 efter den första perioden, men Sverige kom igen och kvitterade upp till 2-2 i den andra. Rasmus Enström satte reduceringen och Kim Nilsson 2-2.

Om man refererar till båda matcherna så startade vi otroligt bra i Umeå, men lite sämre här. Vi var inte med. Samtidigt så gjorde de första målet på våra egna misstag och sedan ett i powerplay. Men vi reser oss igen. Som i VM i Göteborg, då låg vi under med 2-0 i båda matcherna mot dem. Vi visar igen att vi är starka. Vi knäpper på skallarna inför andra och därifrån börjar vi växa och kommer in i matchen, säger Kim Nilsson.

I den sista perioden utökade Rasmus Enström ledningen omgående till 3-2. Och med fyra minuter kvar satte Linus Nordgren 4-2 från nära håll, som också blev slutresultatet. Men matchen var jämn in i det sista.

Det är bara en match kvar vi får mötas före VM (i Euro Floorball Tour i Växjö). De (Finland) får ta med sig vad de behöver ändra på. Vi visar att vi är starka och kan vända ännu en match mot dem. Vi är ett stolt landslag. Det känns tryggt, säger Nilsson.

Den efterföljande straffläggningen vann Sverige, vilket innebär att Sverige vann Finnkampen totalt med poängen 9-3.