Barbiehajp på Blocket efter nya filmen

By on 11 augusti, 2023
Antalet annonser om bariegrejjer har mer än fördubblats de senate veckorna i spåren av barbiefilmen.
Bild: Blocket

För några veckor sedan hade en av årets mest uppmärksammade filmer premiär, Barbiefilmen. Nu märks barbietrenden tydligt på Blocket, de senaste veckorna har antalet Barbieannonser dubblerats jämfört med samma period förra året.

Mellan den 1 juli och den 9 augusti ökade antalet barbieannonser med 112 procent jämfört med veckorna före, och folk passar nu på att sälja allt från Barbiehus till gamla vintagebarbies.

– Vad som köps och säljs på Blocket är alltid en riktig temperaturmätare på vad som händer i samhället i stort. När elen är dyr så säljer ved som smör i solsken, och när en film om Barbie går på bio så passar folk på att sälja sina gamla Barbiesaker, säger Ebba Rosencrantz, pressansvarig på Blocket.

Att Barbie står högt i kurs märks även på priserna, de senaste veckorna har genomsnittspriset för Barbiegrejjer stigit med nio procent.

– Barbies och inte minst gamla sådana kan vara riktiga samlarobjekt och just nu ligger det faktiskt en Barbie från 60-talet ute för nästan 5 000 kronor, så har man en gammal Barbie i fint skick kan man sitta inne på en riktig guldgruva.

Nöje
Örebronyheter

Källa: Blocket

You must be logged in to post a comment Login