Agriturism blomstrar i Sverige

By on 1 mars, 2023
500 Rai Khao Sok Floating Resort, Surat Thani, Thailand.
Bild: Hotels.com

Världen är fylld med extraordinär naturlig mångfald och skönhet, från hisnande berg till täta djungler och historiska öknar.

För att uppmärksamma World Wildlife Day den 3:e mars, listar Hotels.com natursköna platser där resenärer kan uppleva vilda djur och världens sevärdheter på ett ansvarsfullt sätt.

World Wildlife Day uppmärksammar natur- och djurliv och dess betydelse för våra liv och planeten. När vi reser är det extra viktigt att visa hänsyn till naturen och det djurlivet vi möter, särskilt då vi befinner oss på deras hemmaplan.

Enligt data från Hotels.com ökade sökningarna på mer naturnära hotelltyper under 2022 jämfört med 2021. Svenska sökningar på agriturism, alltså resor till platser belägna långt ifrån storstäder, ökade med 45 % under 2022*. Även sökningar på specifika naturnära hotell ökade under perioden.

– Vår planet är verkligen otrolig, och när man tittar på de vackraste platserna och naturupplevelserna i världen kan det kännas omöjligt att bestämma vilken destination man ska besöka härnäst. Som tur är finns det gott om hotell som uppmuntrar ansvarsfull interaktion med djurlivet, där djurens och naturens välbefinnande balanseras med resenärernas möjlighet att upptäcka dem. Oavsett vilket naturunder du söker efter kan vi hjälpa dig hitta din perfekta plats, säger Emma Tagg, talesperson för Hotels.com.

Därför har Hotels.com satt ihop en lista med fantastiska hotell runt om i världen där du kan bli ett med naturen som myllrar av liv.

….

500 Rai Khao Sok Floating Resort, Surat Thani, Thailand

En unik resort som flyter på den lugna Cheiwlan-dammen i Khao Sok National Park. Hotellet är omgivet av berg, naturens grönska och ljud från olika vilda djur, så det här är platsen för att djupdyka i orörd natur! Förutom panormautsikt direkt från sängen, erbjuder hotellet en rad olika aktiviteter, så som båtturer, djurskådning där du kan få syn på oxar och näshornsfåglar och kajakpaddling. Resenärer från hela världen verkar vara stora fans av hotellet, då globala sökningar ökade med 22 % under 2022 jämfört med 2021**.

….

Gaia Riverlodge, San Ignacio, Belize

Gaia Riverlodge är en ekovänlig och lyxig resort i regnskogen, undangömd bland träden vid Belizes Five Sisters Waterfalls. En vistelse här är något utöver det vanliga, oavsett om du väljer att koppla av i en hängmatta eller ta ett dopp i de djupa sötvattenbassängerna som försörjs av vattenfallen. Här, i Belizes största skyddade område, där ozeloter och jaguarer bor, finns 16 regnskogscabanas som smälter perfekt in i omgivningen. Globala sökningar efter denna gömda pärla ökade med 71 % under 2022 jämfört med året innan**.

….

The Retreat at Blue Lagoon Iceland, Grindavik, Island

Lavasviter med fönster från golv till tak, en underjordisk spa-avdelning och en privat lagun med samma helande vatten som Blå Lagunen, gör The Retreat till ett lyxigt mästerverk. Att promenera runt det avslappnade hotellet och ta ett dopp i den häpnadsväckande lagunen är som att besöka en annan planet. Ett besök till detta mineralrika vattenlandskap bör finnas på allas önskelista!

….

Hotel Union Geiranger Bad & Spa, Geiranger, Norge

Det här platsen för dig som söker efter exceptionell skönhet! Hotellet erbjuder enastående utsikt över världsarvet Geirangerfjorden, som anses vara en av världens mest natursköna fjordar. Spahotellet har förutom moderna rum, vackra inomhus- och utomhuspooler och erbjuder ett flertal behandlingar. Luta dig tillbaka och njut av all skönhet som moder natur har att erbjuda! Svenskarna verkar ha fått upp ögonen för detta hotell, då svenska sökningar ökade med 49 procent under 2022***.

….

Gaya Island Resort, Pulau Gaya, Malaysia

Längs Malohom Bays kust och bland mangroveträsk ligger Gaya Island Resort. Hotellet ligger i Tunku Abdul Rahman Marine Park, en nationalpark fylld med vilda djur. Följ med hotellets naturguide på en promenad längs Proboscis Monkey Jungle Trail för chansen att få en glimt av dessa rödbruna, långnosiga apor. Avsluta dagen på bästa sätt nerbäddad i ett av de eleganta rummen. Gaya Island Resort har verkligen fångat resenärernas uppmärksamhet på senare tid, då globala sökningar på hotellet ökat med 102 procent jämfört med 2021**.

….

Victoria Falls Safari Suites, Victoria Falls, Zimbabwe

Om du någonsin drömt om att sova bekvämt mitt på den afrikanska savannen så måste du spana in Victoria Falls Safari! Här vaknar du upp i linnelakan i din privata och rymliga hydda bredvid vattenhålet där vilda djur samlas och elefanter trumpetar. Som namnet antyder ligger hyddorna mindre än 4 km från det häpnadsväckande Victoriafallen. Ett besök här kommer garanterat göra vänner och familj gröna av avund. Nämn ett bättre sätt att uppmärksamma World Wildlife Day!  

Nöje | Sverige/Världen
Örebronyheter

Källa: Hotels.com
*Enligt svenska sökningar på fastighetstyper på Hotels.coms webbplats, från 1 januari 2022 – 31 december 2022 jämfört med samma period 2021.
**Enligt globala sökningar på 500 Rai Khao Sok Floating Resort, Gaia Riverlodge och Gaya Island Resort på Hotels.coms webbplats, från 1 januari 2022 – 31 december 2022 jämfört med samma period 2021.
***Enligt svenska sökningar på Hotel Union Geiranger Bad & Spa på Hotels.coms webbplats, från 1 januari 2022 – 31 december 2022 jämfört med samma period 2021.

You must be logged in to post a comment Login