Alpina fart-uppställningen för VM är uttagen

Av på 30 januari, 2019
Lisa Hörnblad är en av åkarna som kommer representera Sverige på VM i Åre.

Nu står det klart vilka som kommer representera Sverige under fartgrenarna vid VM i Åre. De som blivit uttagna ska tävla i både Super G och störtlopp. Teknikuppställningen för damerna och herrarna släpps efter slalomtävlingen i slovenska Maribor på lördag.

– Det är generellt ett ungt och lovande lag. Uppställningen går i linje med vår framtidsvision om att vi ska vara konkurrenskraftiga i samtliga discipliner 2022. Det ska bli spännande att se vad åkarna kan göra på hemmaplan, säger alpina chefen Tommy Eliasson Winter.

Damer

  • Lisa Hörnblad, Höga Kusten Alpin
  • Lin Ivarsson, Åre SLK
  • Helena Rapaport, Mälaröarnas Alpina SK
  • Ida Dannewitz, Uppsala SLK

– Det känns spännande med det lag vi ställer upp med i Åre. Framförallt så har Lisa visat fin form i de senaste tävlingarna och sett till vad de övriga tjejerna presterat på Europacupen och på Junior-VM, så har vi förhoppningar om att fördelen av hemmaplan ytterligare ska kunna stärka deras möjligheter. Ida är en ung och lovande åkare som är duktig i många discipliner och vi vill därför ge henne chansen att skaffa sig viktig mästerskapserfarenhet när vi nu har ett VM på hemmaplan, för att få lärdomar inför framtiden. Det skulle vara roligt om Lisa kan göra personbästa från förra VM:et och komma topp tio, säger damchefen Lars Melin.

Herrar

  • Alexander Köll, Landskrona Ski-Club
  • Felix Monsén, Åre SLK
  • Olle Sundin, Djurgårdens IF AF

– Det är fartlaget vi har satsat på och de gör framsteg. Både Alexander och Felix visade i Kitzbühel att de att de både har kapacitet och mod för att vara med när det gäller. De gör en bra uppladdning nu genom att stå över någon tävling för att sedan köra på hemmaplan i Åre. Olle körde starkt i senaste europacuptävlingarna i Chamonix och vi ser honom som ett av våra stora framtidshopp inför framtiden, så det känns roligt att kunna ge honom möjligheten att debutera i mästerskapssammanhang på hemmaplan, säger herrchefen Fredrik Kingstad.

Sport | Skidor Alpint
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in