Årets julkampanj – Pepparkakshem som symbol för ett tryggt hem

Av på 25 november, 2020
Genom att folk dela bilder på sina pepparkakshem sprids budskapet snabbt.

Gör som Anna Ernestam, Tareq Taylor, Therése Lindgren och Uno Svenningsson och många fler – baka ett Pepparkakshem! Alla barn ska ha rätt till det självklara – ett tryggt hem. I år uppmanar vi på SOS Barnbyar alla att baka ett pepparkakshus taggat med #Pepparkakshem i sociala medier för att sprida vårt budskap.

SOS Barnbyars julkampanj i år handlar om självklarheter. Åtminstone saker vi ser som självklarheter men som enormt många barn saknar. Att få en kram när man är ledsen, att somna till en godnattsaga eller att någon lagar frukost. Att någon finns där helt enkelt. Pepparkakshuset symboliserar tryggheten i att ha ett hem och tillhöra en familj.

Anna Ernestam, generalsekreterare SOS Barnbyar, är först ut att baka ett pepparkakshem i våra sociala kanaler.

– Vi hjälper så många barn, familjer och samhällen varje dag på plats i 136 länder. I kölvattnet av Covid-19 är vårt arbete viktigare än någonsin. Är man en privat eller företagsgivare till oss så är man med och påverkar kontinuerligt och långsiktigt, säger Anna.

Så här kan ni uppmuntra era läsare/följare/lyssnare att sprida budskapet:
  1. Bygg ett pepparkakshus. (Dekorera gärna med orange.)
  2. Fota konstverket och lägg ut i sociala medier med hashtaggen #Pepparkakshem och @SOSBarnbyar.
  3. Be dina vänner göra samma sak!

För varje bild på ett pepparkakshus som hashtaggas med #Pepparkakshem skänker dessutom Hemköp 50 kr till SOS Barnbyar. Ett lätt sätt att göra något självklart till jul.
Du kan också skänka en gåva till SOS Barnbyar om du vill, via Swish: 900 22 96 eller på www.sosbarnbyar.se/jul.

Vilka hjälper oss att sprida #Pepparkakshem?

Vi är så glada och stolta att så många personer vill sprida vår kampanj, och fler personer tillkommer hela tiden. Dessutom har redan många privatpersoner börjat baka och dela!

I dagsläget kommer vi få se Pepparkakshem i sociala medier från:

Uno Svenningsson, Therése Lindgren, Camilla Hamid, Petter, Siri Barje, Magnus Ormestad, Sofia Jannok, Tess Merkel, Stina Jackson, Linda Sundblad, John Alvbåge, Robin Bengtsson, Ann Söderlund och Sanna Lundell, Sara Lövestam, Cookaholic (Medina Sehic), Sanna Fischer, Linnéas Skafferi (Linnéa Seidel), Malin Björk, Angelica Lundin, Annika Leone, Maggies skafferi (Maggie Bergius), Tea Malmegård, Klings Kitchen (Katarina Kling), Hedda Stiernstedt, Tareq Taylor, Joanna Swica och Frida Boisen.

Regionalt
Örebronyheter

Källa SOS Barnbyar Sverige

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in