Bada i spillvärme – ett hållbart sätt att värma poolen

Av på 1 juli, 2021

Lagom till semesterperioden, och förhoppningsvis många långa och soliga dagar, lanserar kommunägda Linde energi en helt ny produkt – poolvärme. Ett snabbt, smidigt och bekymmersfritt sätt att hållbart värma upp sin utomhuspool samt att även förlänga badsäsongen. Och den första kunden är redan inkopplad.

Linde energis fjärrvärmekunder i Frövi och Lindesberg har nu möjlighet att komplettera uppvärmningen av sitt hus eller sin fastighet med så kallad poolvärme. Ett snabbt, smidigt och bekymmersfritt sätt att hållbart värma upp sin utomhuspool med lokalproducerad fjärrvärme.

– Vi jobbar med snabba puckar. Det gick ungefär en vecka från idé till att den första installationen påbörjades, säger Fredrik Jansson, chef Värme på Linde energi.

– Vi fick frågan från en av våra kunder om vi inte kunde värma hans pool med fjärrvärme och på den vägen är det. Ett mycket bra exempel på hur vi lyssnar på våra kunder och sedan kan förverkliga deras drömmar, menar Fredrik Jansson.

Linde energis fjärrvärme består till största delen av spillvärme – energi som annars skulle gå förlorad – från BillerudKorsnäs i Frövi. Att installera poolvärme medför inget större ingrepp, utan innebär i stort sett att Linde energi installerar en poolvärmeväxlare och ny energimätare till husets befintliga fjärrvärmeanläggning.

– Sedan är det bara att ställa in önskad badtemperatur och hoppa i, avrundar Fredrik Jansson med ett stort leende.

Billigare på sommaren

Under sommarmånaderna betalar du en reducerad energiavgift, och vill du värma poolen även under resten av året gäller en högre energiavgift. Däremot tillkommer ingen fast avgift. På så sätt är poolvärme ett kostnadseffektivt sätt att njuta av sommarens varma dagar.

Viktigt att notera är att du alltid behöver kontakta oss på Linde energi innan du kopplar fjärrvärme till din pool.

Fördelar med poolvärme

  • Bra för miljön
  • Ljudlös uppvärmning
  • Hög kapacitet/effekt (40kW)
  • Tar lite plats
  • Lång livslängd
  • Kräver minimalt underhåll
  • Använder inga köldmedel
  • Smart utnyttjande av energiresurser

Länet
Örebronyheter

Källa: Linde Energi

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in