BIK Karlskoga föll mot serieledarna

By on 23 februari, 2024

Under fredagen åkte BIK Karlskoga till Gävle för att ta sig an serieledande Brynäs IF i den 47 omgången av Hockeyallsvenskan 2023/2024.

Det var dags för ligans två formstarkaste lag att mötas där Karlskoga hade tre raka vinster och Brynäs fyra. Karlsakoga hade dessutom gjort hela 21 mål på sagda tre matcher.

Den första perioden började jämnt, men redan i den andra minuten kunde Brynäs ta ledningen 1-0. Efter målet tog Brynäs över initiativet något och i den tionde minuten kunde hemmalaget utöka sin ledning till 2-0. Karlskoga samlade efter målet i hop sitt spel igen och skapade några chanser, men första perioden slutade 2-0 till Brynäs.

I den andra perioden kom Karlskoga ut starkt och i den 28 minuten reducera genom Jesper Kokkonen 2-1. Med ett mål i kassen så satte Karlskoga full fart frammåt och bara 33 sekunder senare kunde bortalaget kvittera 2-2 genom Theodor Pistek. Karlskoga fortsatte att jaga ett ledningsmål, men det var Brynäs som i den 39 minuten kunde sätta 3-2. Andra perioden slutade 2-1 till Karlskoga.

I tredje perioden fick man känslan av att Brynäs spelade på resultatet, men när man fick en femminutersutvisning mot sig så lyckades man sätta 4-2 i nummerärt underläge. Mot slutet tog Karlskoga ut målvakten och kunde i den 58 minuten  kunde bortalaget reducera till 4-3 genom Eskild Bakke Olsen. Men under den sista minuten kunde hemmalaget göra två mål i tom målbur och matchen slutade 6-3 till Brynäs.

Det märktes att det var serieledarna man mötte, men trots det gav Karlskoga ett ordentligt motstånd och var med i matchen fram till de sista minutrarna. Det är nu bara att skaka av sig detta för det är match redan imorgon lördag den 24 februari när man möter Östersunds IK.