BIK Karlskoga förlorade fjärde matchen på raken

By on 4 oktober, 2023

Under onsdagen åkte BIK Karlskoga till Kalmar för att ta sig an Kalmar HC i den fjärde omgången av Hockeyallsvenskan 2023.

Karlskoga hade inte tagit poäng ännu denna säsong och var sugna på att lämna sistaplatsen i tabellen bakom sig. Nybro

Kalmar satte full fart direkt i den första perioden och skaffade sig ett par lägen, men det var Karlskoga som i den fjärde minuten kunde ta ledningen genom Andre Edvardsen 0-1. Kalmar försökte så klart kvittera men kom aldrig riktigt nära men hade några halv chanser men i den 15 minuten kunde Karlskoga utöka ledningen till 0-2 genom Gustaf Franzén. Kalmar jobbade hårt för att reducera men Karlskoga kunde hålla nollan och vann första perioden med 2-0.

Om den första perioden tillhörde Karlskoga så var den andra Kalmars, redan i den 24 minuten kunde hemmalaget reducera 1-2. Efter att ha pressat Karlskoga större delen av perioden kunde Kalmar i den 38 minuten kvittera 2-2 i sitt tredje powerplay för kvällen. Andra halvleken vann Kalmar med 2-0.

Den tredje perioden fortsatte som den andra med Kalmar dominans och Karlskoga hade inte mycket mycket att säga till om. Bortalaget höll dock emot och såg länge ut att klara av att få matchen till förlängning och säsongens första poäng. Men med 19 sekunder kvar så slarvade man när man skulle slå pucken ur egen zon och Kalmar kunde styra upp 3-2 i nättaket och vinna matchen. Matchen slutade 3-2 till Kalmar.

Nu börjar det kännas riktigt tungt för Karlskoga som nu tog sin fjärde förlust av fyra möjliga den här säsongen och nu börjar det bli läge att få till en förändring, så detta inte sätter några bestående spår i truppen. Detta var också den tredje matchen där man tagit ledningen och sedan förlorat. Jag har just nu inte mycket positivt att säga även om man gjorde en bra första period.

Nästa match spelar BIK Karlskoga på fredag den 6 oktober mot Norby Vikings IF hemma i Nobelhallen.

Matchfakta Kalmar HC vs BIK Karlskoga

• 03.49 Mål Karlskoga, Andre Edvardsen 0-1.
  • 04.40 Utvisning Karlskoga, två minuter Kalle Jellvert, Hooking.
  • 07.14 Utvisning Kalmar, två minuter Jimmy Andersson, Crosschecking.
  • 14.10 Mål Karlskoga, Gustaf Franzén 0-2.

Första perioden slutade 2-0 till Karlskoga
Skottstatistik första perioden Kalmar HC 8 vs BIK Karlskoga 13

• 23.48 Mål Kalmar, Teemu Väyrynen 1-2.
  • 27.17 Utvisning Karlskoga, två minuter Marcus Hellgren Smed, Abuse of Officials.
  • 31.26 Utvisning Kalmar, två minuter Jesper Dahlroth, Hooking.
  • 36.57 Utvisning Karlskoga, två minuter Albin Eriksson, Tripping.
  • 37.06 Mål Kalmar, Theoklis Theocharidis 2-2.

Andra perioden slutade 2-0 till Kalmar