BIK Karlskoga förlorade sitt första övertidsspel borta mot Västerviks IK

By on 6 oktober, 2018

BIK Karlskoga åkte till Västervik för att ta sig en Västerviks IK i den sjätte rundan av Hockeyallsvenskan, hemmalaget spelar ofta bra men har ännu inte vunnit under ordinarie tid. Karlskoga kommer till matchen stärkta med fyra raka vinster i ryggen, två vunna under ordinarie tid och två på övertid.

Första perioden var inne i den elfte minuten är Västervik åkte på en utvisning, men Karlskoga kunde inte utnyttja sitt power play. I den 14 minuten kunde hemmalaget ta ledningen, 1-0 till Västervik. I den 14 minuten blev utvisning för Karlskoga, Arvid Aronsson åkte ut för hög klubba, men gästerna klarade av sitt box play. I den 19 minuten åkte Jacob Lundegård i Karlskoga på en utvisning för cross-checking, bortalaget höll tiden ut och Västervik gjorde inte något mål.

Perioden slutade 1-0 till Västerviks IK, matchen 1-0 till Västerviks IK

Andra periodens tredje minut drog Karlskoga på sig en utvisning, Juliuz Persson åkte ut för interference. Hemmalaget drog nytta av sitt power play, Västervik gjorde 2-0 i den fjärde minuten. I den sjätte minuten kom Karlskogas första mål, reduceringen 1-2 gjordes av Gustaf Thorell efter ett riktigt snyggt spel från gästerna. Karlskoga tog time out i slutet av den sjätte minuten. I den nionde minuten åkte Västerviks Erik Gustafsson på en femminuters utvisning för charging, samt matchstraff. Power play för Karlskoga, kvitteringen uteblev trots fem minuters överläge. I den 18 minuten hade Karlskoga en puck inne i Västerviks mål, domarna gjorde en videogranskning och godkände det, kvitteringen till 2-2 gjordes av Fredrik Forsberg.

Perioden slutade 2-1 till BIK Karlskoga, matchen 2-2

Tredje perioden var inne i slutet av den tredje minuten då Västervik drog på sig en utvisning, power play för Karlskoga men ingen utdelning. I den sjunde minuten gjorde Karlskoga 3-2, ledning genom Juliuz Persson. I den  16 minuten åkte Karlskogas Gustaf Franzén på en utvisning, två minuter för holding. Karlskoga kunde hålla sitt box play och släppte inte till något mål. I den 19 minuten kom Västerviks kvittering till 3-3, matchen till förlängning.

Perioden slutade 1-1, matchen 3-3

Förlängningen var inne i den fjärde minuten då Fredrik Höggren, BIK Karlskoga drog på sig en utvisning och box play för Västervik i slutet av övertidsspelet, hemmalaget kunde inte utnyttja övertaget och matchen gick till straffar.

Straffläggningen vanns av Västervik, det var Trevor Mingoia som avgjorde matchen.

Sammanfattat så blev det en jämn och tajt första period där spelet svängde fram och tillbaka utan att det uppstod några större chanser, hemmalagets mål kom i spel då Karlskoga var en man mindre på isen, annars sett så var det helt jämnt. Mittenperioden var fortsatt jämn, Västervik kunde gå upp i ledning med två mål även den här gången med en man mer. Karlskoga tog sig i kragen och kom tillbaka två gånger till likaläge, det var Karlskoga som i det här läget spelade samlat och lät pucken gå mellan spelarna. Det såg ut som om Västervik hade tappat det grepp de hade om spelet och det var Karlskoga som hade vänt spelet tillbaka till sin fördel. I sista perioden spelade Karlskoga riktigt bra och tog även ledningen, men man ska inte räkna ut ett kämparlag som Västervik som tog sig tillbaka, samt kvitterade för att ta matchen till förlängning. Matchen gick till förlängning där det var Västervik som satt i förarsätet, inte blev det bättre av att Karlskoga drog på sig en utvisning med närmare två minuter kvar av övertiden. BIK kunde hålla ut och matchen gick till straffar, väl där kunde hemmalaget avgöra med mål i den tredje straffomgången.

Sett till hela matchen gjorde BIK Karlskoga en godkänd insats då det alltid är svårt att möta ett tungt, jobbigt Västerviks IK. En poäng blev i alla fall för BIK Karlskoga, nu väntar Modo Hockey hemma på onsdag 10 oktober.

Matchen slutade Västerviks IK 4 – BIK Karlskoga 3 på övertid, två poäng till Västerviks IK och en poäng till BIK Karlskoga.