BIK Karlskoga gjorde vad de skulle och vann mot IF Troja -Ljungby

By on 30 januari, 2022

Det är snabba ryck i Hockeyallsvenskan och istället för att ta emot HV71 hemma igår så fick BIK Karlskoga sätta sig i bussen idag för att ta sig an IF Troja-Ljungby på bortaplan, för den 46 omgången av Hockeyallsvenskan 2021/2022.

BIK Karlskoga som i fredags vann mot serietvåan Modo med 5-2 och som hade en mycket bra form var fortsatt tvungna att ta poäng för att inte tappa uppåt. Troja-Ljungby å andra sidan förlorade senast mot AIK med 4-1 och kämpade hårt då man var parkerade på sistaplatsen.

Karlskoga började den första perioden ganska tvekande, och det var Troja-Ljungby som stod för de flesta chanserna. Men Karlskoga jobbade sig in i matchen och började komma igång med skridskoåkningen samt att skapa chanser. På det hela taget en ganska uddlös första period från båda lagen. Första perioden slutade 0-0

Troja-Ljungby började även den andra perioden offensivt men redan i den andra minuten kunde Sebastian Fakt och Gustav Franzén vända och skapa ett två mot ett läge, Gustav Franzén slog en fin passning till Sebastian Fakt som kallt kunde sätta pucken i vänstra krysset och ledning för Karlskoga. Efter målet blev det ett ganska oorganiserat spel från båda lagen, men det var Troja -Ljungby som lyckades fiska fram en chans ur kaoset. Mot mitten av perioden började Karlskoga att få styr på spelet och lyckades skapa en del chanser. Mot slutet av perioden var det Karlskoga som stod för de vassa chanserna och organiserade anfallsspelet, man kunde också sätta 0-2 i den 19 minuten genom Kalle Jellvert. I sista sekunden lyckades Viktor Lennartsson dra på sig en utvisning så Karlskoga fick börja tredje perioden i nummerärt underläge. Perioden slutade 2-0 till Karlskoga.

Karlskoga fick börja den tredje perioden i numerärt underläge men redde ut detta. Men man fick snart en ny utvisning, dock var inte Troja-Ljungbys powerplay spel något vidare och de vassaste chanserna gick till Karlskoga. Det var dock bortalaget som kunde utöka ledningen i den sjunde minuten till 0-3 genom Albert Lyckåsen. Karlskoga bjöd in hemmalaget ett flertal gånger då man drog på sig fler utvisningar, men det blev aldrig farligt då Troja-Ljungbys powerplay hade mycket övrigt att önska. I den 12 minuten kunde dock Troja-Ljungby reducera och i alla fall skapa lite hopp för hemmalaget. I den 18 minuten tog Troja-Ljungby ut målvakten för att få till en reducering och skapade en bra press och skapa några riktigt vassa lägen. Men i den 20 minuten kunde Aleksi Rekonen sno åt sig pucken och sätta den i öppen bur. Matchen slutade 4-1 till Karlskoga.

Det var inte ett fullt laddat Karlskoga som var på isen denna kväll, man gjorde vad som krävdes för att vinna och det kändes som om man vilade sig lite. Nu tog man hem detta ganska komfortabelt och jag kan förstå att motivationen i mötet mot tabelljumbon kan tryta, men nu gäller det att ladda om inför onsdagens match mot Modo borta.

Nästa match spelar BIK Karlskoga på Onsdag den 2 Februari borta mot MoDo Hockey.

Matchfakta BIK Karlskoga vs IF Troja-Ljungby

• 3 minuten utvisning Troja-Ljungby, två minuter Oskar Lindgren Holding. Powerplay Karlskoga, utan resultat.

Första perioden slutade 0-0
Skottstatistik första perioden IF Troja-Ljungby 8 – BIK Karlskoga 7

• 2 minuten mål Karlskoga, Sebastian Fakt satte 0-1
  • 19 minuten mål Karlskoga, Kalle Jellvert satte 0-2
  • 20 minuten utvisning Karlskoga, två minuter Viktor Lennartsson Roughing. Powerplay Troja-Ljungby, utan resultat.

Andra perioden slutade 2-0 till Karlskoga
Skottstatistik andra perioden IF Troja-Ljungby 15 – BIK Karlskoga 9

• Troja-Ljungby började perioden i powerplay, utan resultat.
  • 3 minuten utvisning Karlskoga, två minuter David Lindquist Interference. Powerplay Troja-Ljungby, utan resultat.
  • 7 minuten mål Karlskoga, Albert Lyckåsen satte 0-3.
  • 9 minuten utvisning Karlskoga, två minuter David Lilja Hooking. Powerplay Troja-Ljungby, utan resultat.
  • 12 minuten mål Troja-Ljungby, Oscar Öhman reducerade 1-3.
  • 20 minuten mål Karlskoga, Aleksi Rekonen satte 1-4 i tom målbur.

Tredje perioden 2-1 till Karlskoga