BIK Karlskoga klara för semifinal

By on 24 mars, 2024

Det var under söndagen dags för den fjärde kvartsfinal matchen mellan BIK Karlskoga och Södertälje SK i Hockeyallsvenskan 2023/2024.

Karlskog kom till matchen med en 3-0 ledning i serien och kunde avgöra den nu. Södertälje var tvungna att vinna kvällens match för att fortfarande ha en chans till semifinalspel.

Den första perioden blev en ganska städad historia helt utan utvisningar. Det var dock Karlskoga som styrde spelet och redan i den fjärde minuten kunde man ta ledningen genom Viktor Lennartsson. Efter målet var det framför allt Karlskoga som fortsatte att skapa chanser medan Södertälje inte hade mycket att säga till om. Den första perioden slutade 1-0 till Karlskoga.

Andra perioden blev desto stökigare med många utvisningar och mycket gruff, ett spel som generellt sett brukar gynna Karlskoga. Det var också hemmalaget som i den 31 minuten kunde utöka sin ledning till 2-0 genom Eskild Bakke Olsen. Efter målet råkade Karlskoga ut för en utvisning, men i boxplay kunde Gustaf Thorell rycka sig loss och satte 3-0 för Karlskoga. Nu forcerade Södertälje för att få till en reducering och i den 34 minuten kunde man reducera till 3-1. Den andra perioden slutade 2-1 till Karlskoga.

Södertälje hade inget att förlora i den tredje perioden, samtidigt så märkte man att Karlskoga tog det lite försiktigare. Det betydde inte på något sätt att hemmalaget backade tillbaks, bara att man inte tog samma risker länger. I den 46 minuten kunde dock Karlskoga göra 4-1 när Otto Stenberg petade in pucken i spel fem mot tre. Nu tog Södertälje ut målvakten och kunde i spel fem mot sex reducera 4-2, men det var för lite för sent och Karlskoga kunde vinna matchen 4-2.

En riktigt bra insats från Karlskoga där man aldrig släppte upp Södertälje och för första gången i kvartsfinalserien hade kontroll över matchen från start till slut. Nu möter Karlskoga Brynäs i semifinalserien vilket kommer att ställa stora krav på laget, men med tanke på vilken start laget hade på säsongen så kan man bara gå in och spela ut för man har redan genomfört en bragd.

Nästa match spelar BIK Karlskoga mot Brynäs IF där datum kommer att medelas senare.

Matchfakta BIK Karlskoga vs Södertälje SK

• 03.09 Mål Karlskoga, Viktor Lennartsson 1-0.

Första perioden slutade 1-0 till Karlskoga.
Skottstatistik andra perioden BIK Karlskoga 8 vs Södertälje SK 4.

• 22.53 Utvisning Karlskoga, två minuter Henrik Larsson, Crosschecking.
  • 24.07 Utvisning Karlskoga, två minuter Gustaf Thorell, Slashing.
  • 27.19 Utvisning Karlskoga, två minuter Viktor Lennartsson, Interference.
  • 28.28 Utvisning Södertälje, två minuter Linus Videll, High Sticking.
  • 30.29 Utvisning Södertälje, två minuter Ludvig Hedström, Crosschecking.
  • 30.33 Mål Karlskoga, Eskild Bakke Olsen 2-0.
  • 32.56 Utvisning Karlskoga, två minuter Team penalty, Too many players on the ice.
  • 33.04 Mål Karlskoga, Gustaf Thorell 3-0.
  • 33.53 Mål Södertälje, Christopher Liljewall 3-1.

Andra perioden slutade 2-1 till Karlskoga.
Skottstatistik andra perioden BIK Karlskoga 9 vs Södertälje SK 9.

• 43.57 Utvisning Södertälje, två minuter Marcus Eriksson, Tripping.
  • 44.23 Utvisning Södertälje, två minuter Team penalty, Too many players on the ice.
  • 45.09 Mål Karlskoga, Otto Stenberg 4-1.
  • 55.35 Mål Södertälje, Daniel Norbe 4-2.