BIK Karlskoga spelade ut Djurgården

By on 17 januari, 2024

Under onsdagen tog BIK Karlskoga emot Djurgårdens IF hemma i Nobelhallen för den 34 omgången av Hockeyallsvenskan 2023/2024.

Karlskoga låg inför matchen på en tiondeplats i tabellen men med fyra raka vinster. Djurgården å andra sidan låg på en tredje plats, men var drabbad av ett stort antal skadade och hade flera juniorer i laget.

Det var Karlskoga som hade det mesta av spelet i den första perioden, och det var också hemmalaget som gjorde det första målet. I den 14 minuten satte Viktor Lang 1-0 till Karlskoga. Karlskoga fortsatte att hålla uppe trycket och kunde i den 18 minuten sätta 2-0 genom Hampus Plato. Första perioden slutade 2-0 till Karlskoga som också hade det mesta av spelet.

Även i den andra perioden var det Karlskoga som dominerade även o mDjurgården var bättre än i den första perioden. Det var också hemmalaget som i den 35 minuten kunde utöka ledningen genom Gustaf Thorell till 3-0 i powerplay. Men det skulle bara dröja drygt 40 sekunder innan Djurgården kunde reducera 3-1. Den andra perioden slutade 1-1.

Den tredje perioden började som de tidigare med Karlskoga dominans, och i den 46 minuten tog också Djurgården en time-out. Denna gav effekt och i den 50 minuten kunde Djurgården reducera till 3-2 och i den 53 minuten 3-3. Men även om Djurgården tagit över så kunde Karlskoga ta till vara ett läge när bortalaget satsade på att ta ledningen och 4-3 till hemmalaget efter mål från Jesper Norbäck. Nu gick Djurgården all in för att åter kvittera men när man tagit ut målvakten kunde Andre Edvardsen prickskjuta in 5-3 i den 60 minuten. Tredje perioden slutade 2-2 och Karlskoga vann matchen med 5-3.

En bra insats från Karlskoga även om det var ett desarmerat Djurgården som kom på besök. Att i två perioder få det att se ut som om det var P15 man mötte är inte dåligt även om Djurgården också hade många juniorer med i dagens trupp, vad man gjorde i stora delar av den tredje är dock ett stort frågetecken för det kändes som om man gått hem rent mentalt. Nu lyckades man dock skaka av sig detta och ta hem den femte raka segern, så en slutspelsplats finns fortfarande inom möjligheternas horisont. Men då krävs att man ser till att vara på plan både mentalt så väl som fysiskt.

Nästa match spelar BIK Karlskoga på fredag den 19 januari borta mot Almtuna IS.