BIK Karlskoga tappade matchen mot AIK

By on 22 augusti, 2023

Under tisdagen tog BIK Karlskoga emot AIK i den andra försäsongsmatchen inför Allsvenskan 2023/2024 hemma i Nobelhallen.

Karlskoga som vann sin första match mot Storhamar IL även om det var nära förlust då man tappade sitt spel i den andra perioden. AIK däremot föll hemma mot Almtuna med 4-5.

Matchen startade jämnt med två lag som var sugna på att anfalla och sätta sig i respekt inför säsongen. i den elfte minuten så fick Theodor Pistek en fin passning som han kunde förpassa in i AIK målet och 1-0 till Karlskoga. Hemmalaget tog nu över spelet och bara ett par minuter senare hade man ett skott i stolpen. Det var fortsatt bra press från Karlskoga och i den 19 minuten kunde Jesper Norbäck sätta 2-0 för Karlskoga. Hemmalaget fortsatte med bra tryck mot AIK kassen men första perioden slutade 2-0 till Karlskoga.

Det var AIK som inledde den andra perioden bäst och fick fast pucken i Karlskogas zon, det skulle dröja flera minuter innan Karlskoga lyckades få pucken ur egen zon och komma till ett byte. AIK fortsatte att spela bra men även Karlskoga höjde sig och det blev en jämn period som inte bjöd på några mål. Andra perioden slutade 0-0.

Redan i den första minuten av den tredje minuten fick Karlskoga en utvisning mot sig och i den andra minuten så kunde AIK reducera till 2-1. Efter lite mer groll så blev det spel fyra mot fyra och i den fjärde minuten kunde AIK kvittera 2-2. Efter utvisningen så tog åter Karlskoga tillbaks spelet och skapade ett par chanser i den åttonde minuten blev det en del gruff och en spelare i vardera laget fick sätta sig i utvisningsbåset, dock kvittades detta och spelet fortsatte fem mot fem. Karlskoga skapade en del chanser men i den 13 minuten kunde AIK ta ledningen genom en Örebro bekanting nämligen Daniel Muzito Bagenda 2-3 till AIK. I den 19 minuten hade Karlskoga tagit ut målvakten för att få till en kvittering men istället kunde AIK pricka in 2-4 i tomt mål. Karlskoga fortsatte att jaga reducering men med 30 sekunder kvar kunde AIK utöka sin ledning 2-5 vilket också blev slutresultatet.

Det börjar se lite oroande ut för Karlskoga även om vi är tidiga på försäsongen, men nu är det andra matchen på raken där man tappar matchen efter en mycket bra förstaperiod, dessutom har man inget powerplay att tala om. Nu gäller det att se till att ändra på detta annars kan detta bli en riktigt tråkig säsong.

Nästa match spelar BIK Karlskoga på torsdag den 24 augusti mot Brynäs.