BIK Karlskoga tog tre nya poäng i Nobelhallen

By on 10 januari, 2024

Under onsdagen tog BIK Karlskoga emot Västerviks IK i den 32 omgången av Hockeyallsvenskan 2023/2024.

Karlskoga som vann senast borta mot Tingsryd och behövde tre nya poäng för att fortsätta ligga ovanför kvalsträcket. Västervik å andra sidan förlorade senast borta mot Djurgården och behövde nu poäng för att kunna lyfta från sin nedflyttningsplats.

I den första perioden var det Karlskoga som styrde matchen, man visade dock upp den ineffektivitet som varit signifikativ den här säsongen. Västervik var dock snäppet sämre och perioden slutade 0-0.

Karlskoga kom ut med bättre fart under skridskorna och det var bara Västerviks målvakt som höll dem kvar i matchen. Trots många vassa chanser från Karlskoga så kunde Pontus Eltonius storspel ge 0-0 som slutresultat i den andra perioden.

I tredje perioden satsade båda lagen fullt framåt men det skulle vara utvisningarna som fällde avgörandet. För när Västervik i den 53 minuten fick en utvisning så kunde Jesper Kokkonen spräcka målnollan och sätta 1-0 för Karlskoga. När Västervik sedan gick all in för en kvittering så drog man på sig ytterligare utvisningar och i den 60 minuten kunde Gustaf Franzén sätta 2-0 i nummerärt överläge. Matchen slutade sedan 2-0 till Karlskoga.

En väl genomförd match för Karlskoga mot nästjumbon, men det kunde lika gärna slutat tvärt om. När man har en så otroligt dålig effektivitet som man har nu så kan varje match gå åt vilket håll som helst, med det sagt så tycker jag att det är roligt att laget äntligen verkar fått ordning på sitt powerplay för det kommer att bli viktigt.

Nästa match spelar BIK Karlskoga borta mot Björklöven på fredsag den 12 januari.

Matchfakta BIK Karlskoga vs Västerviks IK

• 09.15 Utvisning Karlskoga, två minuter Viktor Lang, Interference on the goalkeeper.
  • 11.27 Utvisning Karlskoga, två minuter Eskild Bakke Olsen, Hooking.
  • 16.41 Utvisning Västervik, två minuter Vaclav Karabacek, Slashing.

Första perioden slutade 0-0.